Poliklinikoje senolių situacija sugraudino – parduotuvėje rodo daugiau pagarbos

Neseniai lankiausi Vilniaus Centro poliklinikoje Pylimo gatvėje. Kaip ir visi, buvau susirūpinusi savo sveikata, ligomis ir tyrimais. Tačiau mane iš savo minčių ištraukė sambrūzdis prie poliklinikos įėjimo/išėjimo. 

 Vilnietė sako, kad senolei su neįgaliojo vežimėliu išriedėti iš poliklinikos buvo sudėtinga.<br> Skaitytojos nuotr.
 Vilnietė sako, kad senolei su neįgaliojo vežimėliu išriedėti iš poliklinikos buvo sudėtinga.<br> Skaitytojos nuotr.
.Vilnietė sako, kad senolei su neįgaliojo vežimėliu išriedėti iš poliklinikos buvo sudėtinga.<br> Skaitytojos nuotr.
.Vilnietė sako, kad senolei su neįgaliojo vežimėliu išriedėti iš poliklinikos buvo sudėtinga.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lina

Mar 21, 2018, 5:28 PM, atnaujinta Mar 21, 2018, 5:37 PM

Du senyvo amžiaus žmonės prie laiptų tarėsi, kaip jiems palikti pastatą, nes moteris sėdėjo neįgaliojo vežimėlyje. Panašu, kad sprendimas jau buvo rastas, garbaus amžiaus vyras moteriai buvo atnešęs ramentus, kuriais pasiremdama ji bandė lipti laiptais. 

Norėčiau ligoninės atstovų paklausti, ar tokiose vietose įėjimai neturėtų būti pritaikyti neįgaliems pacientams? Juk gydymo įstaigoje lankosi ir tokie žmonės, kurie negali pakilti iš vežimėlio ir pro paradines duris išeiti savo kojomis. Arba mamos su vaikiškais vežimėliais. 

Grįžus namo ir prisiminus tuos senolius iš gailesčio net norėjosi verkti. Net prekybos centrai šalies provincijoje turi neįgaliesiems pritaikytus įvažiavimus. 

*** 
Centro poliklinikos atstovė spaudai Sigita Šeštokaitė-Puvačiauskienė komentavo, kad pacientai, turintys apribotą judėjimo galimybę, įeiti į pastatą, esantį Pylimo g. 3, gali iš K. Kalinausko gatvės arba Rožių alėjos. Prie pastarojo įėjimo yra patogu privažiuoti automobiliu arti durų.

„Įrengti specialaus įėjimo iš Pylimo gatvės negalėjome dėl tam nepritaikytos pastato architektūros – įrengtas pandusas būtų per daug status ir juo nebūtų patogu naudotis. Be to, Pylimo gatve yra apribotas automobilių eismas, patogiai privažiuoti automobiliu prie įėjimo nebūtų galimybės.

Apie neįgaliesiems pritaikytus įėjimus į polikliniką ir išėjimus iš jos informacija yra skelbiama pastato Pylimo g. 3 išorėje.

Poliklinikos ne darbo laiku į Budinčio gydytojo tarnybą atvykę apribotą judėjimo galimybę turintys pacientai  turi skambinti tel. (8 5)  251 4063 ir naudotis įėjimu į Pylimo g. 3 pastatą iš K. Kalinausko gatvės pusės“, – komentavo poliklinikos atstovė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį