Nubaustam vairuotojui dėl tokio policijos darbo sukilo pyktis: „Sau gėdą darot“

Po rytinės Jurbarko policijos blaivumo kontrolės man iškilo klausimas, o kas tikrins policijos blaivumą? Bet apie viską nuo pradžių.

Autorių piktina policininkų darbas.<br>Autoriaus nuotr.
Autorių piktina policininkų darbas.<br>Autoriaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2018, 7:14 PM

Sustabdė patruliai

Ankstus pirmadienio rytas, žmonės automobiliais skuba į darbus – visiems pažįstamas jausmas.

Staiga mus stabdo kelių policijos patruliai. Prisistato ir atskleidžia sustabdymo priežastį – blaivumo kontrolė. OK, nieko tame labai keisto ar nenormalaus gal ir nėra. Pats blaivumo kontrolės procesas trunka gal dvi minutes, alkotesteris, beje, rodė nulius, tačiau kas vyko po to, truko pusę valandos. Pusę valandos sutrukdymo ir sumaišties anksti ryte, skubant į darbus.

Pasipiktinimo esmė yra ta, kad policija, kuri ankstų rytą vykdo blaivumo kontrolę, alkotesteriui parodžius nulius, nepalinkėjo gero kelio, o kažkodėl pradėjo ir draudimo, ir techninę apžiūrą. Gerai dar, kad įsijautę nepareikalavo išlipti iš automobilio sudėt rankas ant kapoto ir išverst kišenes.

Kurioje vietoje čia tas policijos deklaruojamas – saugoti, ginti, padėti? Atrodo, taip skamba jų devizas?

Sumaišė baudas

Žinoma, malonu, kad policininkai nespjaudė saulėgrąžų ir nesikeikė, tačiau vistik ilgai ieškoję rado, prie ko prikibti ir išrašė mums 25 eurų baudą už vairavimą be draudimo. Nors draudimas yra. Transporto priemonės techninė apžiūra buvo kelios dienos pasibaigus – tas tiesa, tačiau kodėl išrašė baudą už vairavimą be draudimo – paslaptis (spėju dar ne visai pabudę buvo).

Suprantu, kad tai greičiausiai žmogiška klaida, bet tokia pat klaida ir kelios dienos pasibaigusi techninė apžiūra, apie kurią buvo galima gražiai priminti – susitvarkykite TA ir gero kelio! Tačiau ne... Bausim.

Tai natūraliai kyla klausimas, kam tada reikėtų rytais atlikti blaivumo kontrolę?

Ir ne man mokinti pareigūnus, bet jei darot vieną darbą, tai darykit jį gerai, o ne tris darbus bet kaip. Ir sau gėdą darot, ir žmonėms laiką trukdot. 

***

Marijampolės apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės specialistė Sigita Šatienė apgailestavo, kad piliečio susitikimas su policijos pareigūnais jam paliko nemalonų įspūdį.

„Tačiau policija turi vykdyti savo funkcijas, tad pagal patvirtintą planą Jurbarko mieste Muitinės g. nuo 7.15 val. buvo organizuojama policinė priemonė neblaiviems vairuotojams išaiškinti. Patikrinus sustabdyto vairuotojo Marijaus Sagulino dokumentus, buvo nustatyta, kad yra pasibaigęs tech. apžiūros galiojimas.

Atsiprašome dėl klaidos, kurią, stengdamasi kuo trumpiau užlaikyti asmenį, ir padarė pažeidimą įforminusi pareigūnė – rašydama administracinį nurodymą fabuloje ji įrašė „be draudimo“, o ne „be tech. apžiūros“ (baudos dydis, padariusiems šiuos pažeidimus, analogiškas). Bylos nagrinėjimo metu, kuris numatytas balandžio 20 d., šią klaidą ištaisysime“, – už nepatogumus atsiprašė Marijampolės apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė.

 

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.