Prie šviesoforo išsitraukė kamerą – už tokius dalykus gresia bauda

 Į „Bendraukime“ parašė vilnietis Arūnas, pasipiktinęs vieno vairuotojo elgesiu. Skaitytojo dėmesį patraukė prie šviesoforo stovintis automobilis ir pro langą dūmus pučiantis vairuotojas.

 Rūkantį vairuotoją nufilmavęs vyras neapsigavo – užfiksavo tai, už ką gresia bauda.<br> Stopkadras
 Rūkantį vairuotoją nufilmavęs vyras neapsigavo – užfiksavo tai, už ką gresia bauda.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-01 15:17, atnaujinta 2018-05-01 17:44

Kaip nujausdamas atsakingas pilietis išsitraukė kamerą ir pradėjo rūkalių filmuoti. Po minutės vyras nuorūką išmetė ant asfalto ir nuvažiavo.

„Turėjau nuojautą, kad mes nuorūką“, – prisipažino Arūnas, nusprendęs pamokyti šiukšlinantį Vilniaus gyventoją.

***

Vilniaus miesto savivaldybės Saugaus miesto departamento Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andžej Dinikis komentavo, kad tai yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas. 

„Vilnietis nufilmuotą medžiagą gali perduoti į „e.Policija.lt“ sistemą, kuri ir išnagrinės pateiktą pranešimą. Kelių eismo taisyklės yra specialusis teisės aktas, skirtas būtent veikoms, susijusioms su transporto priemonių vairavimu ir kitu eismu, tad turėtų būti taikoma atsakomybė už taisyklių pažeidimus. Vilniečiui gresia įspėjimas arba bauda nuo 10 iki 19 eurų.

Eismo dalyviai negali savavališkai perkelti, uždengti, pašalinti arba įrengti eismo tvarką nustatančių techninių priemonių, užtverti kelio, palikti kelyje kokių nors daiktų ar kitaip trukdyti eismui, gadinti kelio, eismo reguliavimo priemonių, avarinio ryšio linijų ir želdinių, užtverti ar kitaip trukdyti privažiuoti prie gaisrinio hidranto ar kitos įrengtos gelbėjimo įrangos, mėtyti iš transporto priemonės kokių nors daiktų, šiukšlių, pilti tepalų ne specialiai tam skirtose vietose ar kitaip teršti aplinkos“, – komentavo Vilniaus miesto savivaldybės Saugaus miesto departamento Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas.

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.