Pareigūnų vairavimo ypatumai kaunietį paliko be žodžių

„Bendraukime“ redakcijai vienas skaitytojas atsiuntė vaizdo įrašą, kuriame užfiksavo, kaip Kauno policijos ekipažas važiavo degant raudonam šviesoforo signalui.

Kaunietį papiktino tai, kad policijos pareigūnai nepaiso kelio ženklų ir kelių eismo taisyklių.<br> Stopkadras
Kaunietį papiktino tai, kad policijos pareigūnai nepaiso kelio ženklų ir kelių eismo taisyklių.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Liepžiedis

May 6, 2018, 2:18 PM, atnaujinta May 6, 2018, 2:28 PM

Kaunietis piktinosi, kodėl pareigūnai nepaiso kelių eismo taisyklių, nors nenaudojo mėlynų ir raudonų švyturėlių ir specialių garso signalų.

„Kauno policijai nei šviesoforai, nei kelio ženklinimas nė motais. Be švyturėlių, be garsinių signalų į mugę apsipirkti. „Geras pavyzdys“, nieko nepridursi...“ – piktinosi vaizdo įrašą atsiuntęs vyras.

***

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis komentavo, kad patikrinus gautą informaciją nustatyta, kad minėtas ekipažas vyko į gautą iškvietimą dėl vagystės Ožeškienės g. 

„Siekiant užtikrinti gyventojų saugumą ir atkreipti jų dėmesį (nes tuo metu Laisvės alėjoje vyko mugė), pareigūnai nusprendė įsijungti avarinį signalą (tai aiškiai matyti įraše).

Atkreipiame dėmesį, kad pareigūnai nevažinėja Laisvės alėja savo malonumu, ar į mugę apsipirkti (kaip teigia įrašą atsiuntęs asmuo), jie reaguoja į gautus iškvietimus ir tai daro siekdami apsaugoti žmonių saugumą ar turtą. Dėkojame piliečiui už atsiųstą informaciją“, – komentavo policijos atstovas.

„Bendraukime“ primena, kad specialiųjų transporto priemonių vairuotojai, važiuodami kelyje su įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais) švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais, gali nepaisyti taisyklių reikalavimų ir pasinaudoti pirmenybe. Avarinis signalas tokios pirmenybės nesuteikia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.