Atvykęs į Koldūnų šventę pasigailėjo – ne koldūnai čia populiarūs

Praėjusį šeštadienį apsilankęs Viduklėje (Raseinių raj.) vykusioje koldūnų šventėje pasigailėjau – ne koldūnai čia populiarūs. Svaigiųjų gėrimų būta daugiau, nei pačių koldūnų. 

Vyras piktinasi, kad koldūnų šventėje svaigiųjų gėrimų buvo daugiau nei koldūnų.<br> Skaitytojo ir R. Danisevičiaus nuotr.
Vyras piktinasi, kad koldūnų šventėje svaigiųjų gėrimų buvo daugiau nei koldūnų.<br> Skaitytojo ir R. Danisevičiaus nuotr.
Vyras piktinasi, kad koldūnų šventėje svaigiųjų gėrimų buvo daugiau nei koldūnų.<br> Skaitytojo nuotr.
Vyras piktinasi, kad koldūnų šventėje svaigiųjų gėrimų buvo daugiau nei koldūnų.<br> Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aivaras Lūšis

Jun 7, 2018, 3:47 PM, atnaujinta Jun 7, 2018, 8:25 PM

Valdžiai įvedus alkoholio ribojimus, žiūrovai iš šalia esančių parduotuvių pirko stipriuosius gėrimus ir juos gėrė slapčia.

Šventės bėda – alkoholis

Pamenu, kaip prieš keletą metų trūkus policininkų kantrybei, į 2016–2017 metais vykusias šventes buvo atsiųstos dar neregėtos policijos pajėgos. Šventėse viešąją tvarką užtikrino per 40 policijos pareigūnų bei policijos rėmėjų. 

Padidintas policijos dėmesys, rodosi, pasiteisino – 2016 metais užregistruoti 8 teisės pažeidimai, o praėjusiais metais šventėje nesurašytas nė vienas protokolas. 

Taip įvyko, nes renginio metu prekybininkams buvo draudžiama prekiauti alumi, o vietos verslininkai savanoriškai nusprendė nepardavinėti alkoholio. 

Tačiau šiemet alkoholis ir vėl liejosi laisvai – vietos verslininkai atvėrė parduotuvių duris, o renginio dalyviai iki 20 val. jo prisipirko tiek, kad jo užteko iki pat šventės pabaigos.

Perpus mažesnės policijos pajėgos darbo turėjo į valias – 9 asmenys nubausi už alkoholio vartojimą viešoje vietoje; sustabdyta 1 neregistruota transporto priemonė, 2 neblaivūs dviratininkai, sulaikyti 6 girti nepilnamečiai, dar 2 asmenys nubausti už smulkų viešosios tvarkos pažeidimą. Iš viso surašyta 20 administracinių nusižengimų protokolų.

Raseinių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkas Artūras Košikas pastebėjo, kad opia problema renginiuose vis dar yra besaikis alkoholio vartojimas.

Tampa kaimo renginiu?

Kiekvienais metais šventėje dalyvaujantys žmonės pastebi, jog šventė kasmet sulaukia vis mažesnio žiūrovų skaičiaus.

Manau, jog to priežastis – renginio programa, į kurią organizatoriai žiūri pro pirštus.

Viduklėje sutikta tauragiškių pora prasitarė, kad į renginį važiavo tik dėl tradicijos.

„Šiandien Tauragėje vyksta Gyčio Paškevičiaus koncertas, tačiau nusprendėme atvykti į Viduklę. Tiesa, pamatę renginio programą, buvome rimtai suabejoję, ar verta“, – kalbėjo tauragiškiai.

Tačiau tokios nuomonės buvo ne visi.

„Aš labai džiaugiuosi, kad tokia šventė vyksta mano gimtajame miestelyje. Išlieka tradicija šventę organizuoti kiekvienais metais. Patinka, kad į ją vis dar suvažiuoja minia žmonių. Visa kita yra biudžeto dydis ir organizatorių galvos skausmas. Tikai yra kur tobulėti“, – džiaugėsi vidukliškis Laimonas.

Vietos gyventoja Asta svarstė, jog renginio kokybė sublogo po to, kai renginio organizavimas buvo patikėtas Viduklės seniūnijai, kuri nėra tam nei pajėgi, nei kompetentinga. Pirmąsias respublikinio lygio šventes organizavo Raseinių rajono kultūros centras.

***

Viduklės seniūnijos seniūnė Daiva Ulinskienė „Bendraukime“ komentavo, kad antrus metus šventėje alkoholiu neprekiaujama.

„Organizatorių nuomone šventė pavyko, o ką mano kiekvienas gyventojas, tikrai nežinome. Nusiskundimų dėl šventės organizavimo ar programos negavome. 

Renginys nemokamas. Koldūnų šventės biudžetas siekė 4 tūkst. eurų. 

Žmonės į šventę rinkosi įvairiu laiku, pasirinkdami jiems patinkančias veikla ar koncertus, todėl, įvardinti žmonių skaičiaus  neįmanoma“, – teigė D.Ulinskienė. 

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?