Pribloškė žiaurus išpuolis: „Koks supuvęs turi būti, kad taip pasielgtum“

Istorija, kurią išgirdome, iš pradžių buvo sunku patikėti. Ji įvyko ne kažkada, ne kažkur, o čia pat sostinėje, prie vieno iš Viršuliškių daugiabučio: ramiai tupėjusią beglobę katytę pačiupo vyriškis ir užsimojęs sviedė į sieną.

Žiaurus elgesys su beglobiais gyvūnais šiurpina vilniečius.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Žiaurus elgesys su beglobiais gyvūnais šiurpina vilniečius.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Naminukai

2018-06-27 12:45, atnaujinta 2018-06-27 12:49

Sverdėjanti, šoko ištikta katė sugebėjo atsikelti ir pabėgti. Deja, į savo namuką po balkonu, kur ilgą laiką gyveno, ji taip ir nebegrįžo.

„Naminukų“ savanorė kartu su katytes maitinusia moterimi ne vieną dieną „šukavo“ rajono pakrūmes tikėdamasi surasti sužeistą, išsigandusią katytę, šėrėjų pramintą Dašute.

Ir kai beveik užgeso viltis rasti ją gyvą, katytė pasirodė: ištinusia galva, iš akiduobės išvirtusia ir išdžiūvusia akyte, sudaužta lūpa ir toje pusėje išklibintais dantukais. Dašutė pristatyta į kliniką, laukia operacijos!

Pasirodo, ją nuskriaudęs vyras jau ne pirmą kartą įtariamas žiauriu elgesiu su gyvūnais, tik lig šiol nebūdavo nei liudininkų, nei įrodymų, o jis jautėsi nebaudžiamas. Iš savo pusės padarysime viską, kad šis kartas jam nebūtų kaip visi! 

Policijoje parašėme pareiškimą, turime liudininkę, savo akimis mačiusią nusikaltimą, o grįžusi nufotografuoti nusikaltimo vietos mūsų savanorė akis į akį susidūrė su skriaudiku, kuris iš karto prisipažino tai padaręs savo poelgį pateisindamas tuo, jog pačiupta katė jam įkando!

Kraujas verda nuo minties, koks supuvęs turi būti iš vidaus, kad taip pasinaudotum gyvūno pažeidžiamumu. Dašutė buvo sutvarkyta pagal PSP programą, ne vienus metus tyliai gyveno namelyje po balkonu, ir vis mažiau slėpdavosi nuo žmonių, vis labiau jais tikėjo. Dabar turbūt nebetikės niekada. 

Nežinome, ar pavyks pasiekti teisingumo, apie išlaidų padengimą svajoti turbūt net neverta, o pagalbos Dašutei reikia jau dabar. 

Norintieji pagelbėti Dašutei bei pasiteirauti dėl sveikatos, daugiau informacijos gali rasti Naminukai/posts/2089575097781838"="">Naminukai/posts/2089575097781838"" target="_blank">čia. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?