Vairuotojo poelgio įsiutinta net paskambino jo darbdaviams ir išvadino kiaule

Važiuoju namo. Kamštis, ačiū Dievui, judantis, pagalvojau, kad ilgai neužtruksiu. Saulė šviečia, oras gražus, pasidžiaugiau, kaip orai mus lepina pastarosiomis dienomis šiluma. 

Taksi vairuotojo elgesys kaip reikiant supykdė.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Taksi vairuotojo elgesys kaip reikiant supykdė.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Taksi vairuotojo elgesys kaip reikiant supykdė.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Taksi vairuotojo elgesys kaip reikiant supykdė.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Monika

Jul 19, 2018, 3:10 PM, atnaujinta Jul 19, 2018, 3:33 PM

Važiuoju, dairaus aplinkui, stebiuosi, kaip net ir vasarą kamščiai neaplenkia Verkių g. Akis užkliuvo už prieky manęs važiuojančio taksi automobilio. 

Nuleistu langu vairuotojo vietoje sėdi vyras, vyresnis, gal 50–60 metų amžiaus. Kažką čiaumoja, matau per jo šoninį veidrodėlį. Ir staiga, lyg niekur nieko, išmeta popierėlį lauk, akivaizdžiai likusį nuo to, ką čiaumoja. 

Po trumpos pertraukėlės ir dar vieną. Tiesiog. Šast per langą. Tai negi čia automobilyje šiukšlinsi? Geriau, ko nereikia, metam per langą. Vis tiek niekam neužkliūna. O visgi, užkliūna. Užkliuvo man. Kelis kartus supykusi mirksėjau ilgosiomis šviesomis, tikėdamasi, kad vairuotojas pamatys. Įtariu pamatė, tik esu tikra, kad nesijautė ką blogo padaręs. 

Jei automobilių srautas būtų toks didelis, nebūčiau pasididžiavus išlipti ir priėjus pasakyti: „Mielas vairuotojau, esate kiaulė.“ Bet nenorėjau pridaryti problemų kitiems vairuotojams, užkišdama savo automobilį, todėl likau sėdėti.

Negi jau tapo norma piktybiškai šiukšlinti? Sakysit, kad piktinuos be reikalo? Bet esu tikra, kad šitas parazitas (atsiprašau už žodyną, bet kitaip nepavadinsi) bus iš tų, kurie be gėdos ir atsakomybės jausmo teršia gražias mūsų pamiškes, nes nepatingi savo naudotų padangų ten išpilti, bet patingi nuvežti ten, kur jas nemokamai surenka. 

Esu tikra, kad tai jis ir tokie kaip jis, kurie nejaučia gėdos šiukšlinti, išmesti savo seną sofą savo namo kieme ar kur miške, nes negi čia rūpinsies, kur artimiausias stambiagabaričių atliekų konteineris. Todėl manau, kad piktinuos ne be reikalo. Noriu matyti švarias upių pakrantes, miškelius be krūvų padangų ir senų baldų, šaligatvius be besimėtančių butelių ir visai nenoriu kur nors ilsėdamasi įlipti į dužusių butelių šukes. 

Gaila, kad neturėjau vaizdo registratoriaus, būčiau nukreipus ten, kur bent baudą išrašytų ir bent penkioms minutėms priverstinai pagalvotų, kad pasielgė netinkamai, šiukšlindamas pro atvirą automobilio langą. 

Pavyko tik nufotografuoti automobilį sustojus. Kur galėjau kreiptis, tai į įmonę, kurioje jis dirba. Nuliūdino tai, kad kai paskambinau informuoti, atsiliepusi mergina ilgai tylėjo, matyt, galvodama, kad be reikalo keliu „bangas“. Po pauzės liepė padiktuoti numerį ir man vos spėjus pasakyti raides, padėjo ragelį. Tai tiek to supratimo. Gaila. 

Nesu nei žaliavalgė, nei aktyvistė už gyvūnų teises, nei nedalyvauju mitinguose už švaresnę planetą. Žmogus jau toks yra, išlepintas vartotojas. Nesu tikra, kad tai būtų galima pakeisti. Bet ką būtų galima pakeisti, netylėti, matant chamišką elgesį, sakyti, kreiptis, nebijoti pabarti, sudrausminti. Tai būtų gera pradžia. Visiems to linkiu.

P.S. Vairuotojau, jei tai ateis iki tavęs, tu esi kiaulė. 

***

„Bendraukime“ primena, kad tai yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas, už kurį gresia bauda.

Kaip yra sakęs Vilniaus miesto savivaldybės Saugaus miesto departamento Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andžej Dinikis, tokią nufilmuotą medžiagą galima perduoti į „e.Policija.lt“ sistemą, kuri ir išnagrinės pateiktą pranešimą. 

Kelių eismo taisyklėse yra specialus teisės aktas, skirtas būtent veikoms, susijusioms su transporto priemonių vairavimu ir kitu eismu, tad turėtų būti taikoma atsakomybė už taisyklių pažeidimus. 

Tokiems vairuotojams gresia įspėjimas arba bauda nuo 10 iki 19 eurų. 

„Eismo dalyviai negali savavališkai perkelti, uždengti, pašalinti arba įrengti eismo tvarką nustatančių techninių priemonių, užtverti kelio, palikti kelyje kokių nors daiktų ar kitaip trukdyti eismui, gadinti kelio, eismo reguliavimo priemonių, avarinio ryšio linijų ir želdinių, užtverti ar kitaip trukdyti privažiuoti prie gaisrinio hidranto ar kitos įrengtos gelbėjimo įrangos, mėtyti iš transporto priemonės kokių nors daiktų, šiukšlių, pilti tepalų ne specialiai tam skirtose vietose ar kitaip teršti aplinkos“, – komentavo Vilniaus miesto savivaldybės Saugaus miesto departamento Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.