Nuo kaimynės žodžių raitėsi ausys – pasižiūrėti atsisuko net praeiviai

Gyvenu Žirmūnuose ir daugiau nei 13 metų visiems, kas drįsdavo suabejoti rajono saugumu, kaip užsukta plokštelė tvirtindavau, kad rajonas saugus. Man jis toks ir atrodė, kol pati neatsidūriau situacijoje, kai vienintelė į galvą atėjusi mintis buvo tai, kad gal jau laikas kviesti policiją.

 Po tokio senyvo amžiaus kaimynės išsišokimo stresą patyrė ne tik šeimininkė, bet ir jos šuo.<br> D. Umbraso ir „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Po tokio senyvo amžiaus kaimynės išsišokimo stresą patyrė ne tik šeimininkė, bet ir jos šuo.<br> D. Umbraso ir „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Po tokio senyvo amžiaus kaimynės išsišokimo stresą patyrė ne tik šeimininkė, bet ir jos šuo.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Po tokio senyvo amžiaus kaimynės išsišokimo stresą patyrė ne tik šeimininkė, bet ir jos šuo.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Po tokio senyvo amžiaus kaimynės išsišokimo stresą patyrė ne tik šeimininkė, bet ir jos šuo.<br>D. Umbraso asociatyvioji nuotr.
 Po tokio senyvo amžiaus kaimynės išsišokimo stresą patyrė ne tik šeimininkė, bet ir jos šuo.<br>D. Umbraso asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Diana

Jul 27, 2018, 4:23 PM, atnaujinta Jul 27, 2018, 5:32 PM

Grįždama iš pasivaikščiojimo su šunimi buvau užpulta. Suprantu, kaip kvailai tai gali nuskambėti, bet smurtautoja, kurios kelyje pasipainiojau aš ir mano labradorų veislės šuo – garbaus amžiaus senolė.

Einant pro šalį, ant suoliuko priešais daugiabutį sėdinti moteris pradėjo šaukti, kad neturiu teisės vaikščioti šaligatviu su šunimi, mat šaligatviai skirti žmonėms ir turi būti švarūs, o gyvūnus reikia vedžioti po žolę. 

Stabtelėjau paaiškinti moteriai, kad tikrai nesirengiu vedžioti šuns šalia vaikų žaidimų aikštelių ir gėlynų, o šaligatviu mums būtina eiti, kad grįžtume namo iš atokesnės pasivaikščiojimų vietos.

Senolė pratrūko tokiais žodžiais, kad raitėsi ausys, o šuo, išgirdęs pakeltą toną susigūžė čia pat ant šaligatvio ir buvo sunku jį prikalbinti eiti tolyn nuo triukšmaujančios moters, teko vilkte nuvilkti... Tokia, matyt, buvo taikaus labradoro reakcija į stresą.

Senolė taip įtūžo ir šaukė, kad keista situacija patraukė net praeivių dėmesį. Pro šalį skubėdami žmonės ėmė žvalgytis, kas čia vyksta. Grįžau namo drebančiomis rankomis ir pagalvojau, kad kitą kartą, matyt, tokioje situacijoje reikia kviesti policiją, kad paaiškintų garbaus amžiaus moteriai, kad žodis žvirbliu išskrenda ir bauda už viešąjį tvarkos pažeidimą sugrįžta.

***

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos specialistas Paulius Radvilavičius naujienų portalui lrytas.lt komentuodamas situaciją sakė: „Net jei gyvūnas ir būtų vedžiojamas pažeidžiant taisykles, tas žmogus, kuris šituo turi teisę pasipiktinti ir pasipiktina, jis neturi teisės keiktis, įžeidinėti, agresyviai kibti ir pan.“

Anot policijos atstovo, jei žmogus jaučia, kad pažeistos jo teisė ir interesai, kyla tarpasmeninis konfliktas – jis turi teisę kviesti policiją. „Atvykę pareigūnai nustatys, ar tai vienos kurios nors pusės kaltė, ar neteisios abi pusės. Su agresyviu elgesiu taikstytis nereikia“, – sakė jis.

Administracinių nusižengimų kodekso 481 straipsnyje nurodoma, kad: „Necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių, kiti tyčiniai veiksmai, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį, užtraukia baudą nuo 30 iki 140 eurų. Šio straipsnio 1 dalyje numatytas administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo 140 iki 240 eurų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.