Poilsiautojos elgesys prie jūros supykdė – nepatingėjo tai nufilmuoti

„Bendraukime“ skaitytojas Šventojoje užfiksavo pajūryje rūkančią poilsiautoją, kuri čia pat smėlyje užgesino ir nuorūką. 

 Šventosios poilsiautojos elgesys prie jūros papiktino skaitytoją.<br> Skaitytojo nuotr.
 Šventosios poilsiautojos elgesys prie jūros papiktino skaitytoją.<br> Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2018, 12:33 PM

„Kad labai smirda, nieko baisaus! Kad dūmai eina į vaikų pusę – irgi ne bėda. Manęs gi nesimato! O dar ir tokio dydžio peleninė! Užgesinsi „kancarą“ ir pakiši čia pat! Mūsų mylimasis pajūris!“ – rašė skaitytojas, nepatingėjęs nufilmuoti pajūrį teršiančios moters.

Kurorto poilsiautojos elgesio papiktintas žmogus svarsto, ar už šiukšlinimą paplūdimyje gresia kokia nors atsakomybė?

***

UAB „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Gediminas Valinevičus primena, kad Palangos paplūdimiuose, išskyrus Mėlynosios vėliavos paplūdimį, esantį ties Birutės parku, rūkyti nėra draudžiama. Tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad poilsiautojai nuorūkas gali užkasti smėlyje ar mėtyti bet kur. 

„Jūsų aprašytuoju atveju pirmiausia reikėtų kalbėti apie poilsiautojų kultūrą – tiek nuorūkos, tiek ir kitos atliekos paplūdimyje iš niekur neatsiranda. Tad kiekvienas, besiilsintis paplūdimyje, turėtų nepamiršti, kad būtent nuo mūsų pačių elgesio priklauso, kokioje aplinkoje gyvensime ar ilsėsimės.

Palangos kurorto viešąsias erdves, taigi – ir paplūdimius, prižiūrintys bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ darbuotojai kasmet pasirūpina, kad prie jūros laiką leidžiantys poilsiautojai turėtų visas sąlygas patogiai ir civilizuotai išmesti atliekas. 

Intensyviai lankomame paplūdimyje konteineriai įrengti maždaug kas 30 metrų, mažesnio intensyvumo paplūdimiuose atliekų konteineriai įrengti 50–70 metrų atstumu vienas nuo kito. Iš viso Palangos paplūdimyje yra beveik 1000 konteinerių. Tad naudotis pajūryje esančiomis šiukšlių dėžėmis yra tikrai patogu. 

Atkreiptinas dėmesys, kad Miesto tvarkymo ir švaros taisyklės numato, jog už šiukšlinimą viešosiose vietose skiriamas įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 140 eurų“, – komentavo UAB „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius G. Valinevičus. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.