Pasikeisti padangų atvykęs vilnietis išsižiojo pamatęs, ką servise veikia meistrai

Vilnietis Simonas, šią savaitę apsilankęs viename sostinės automobilių servise, aptiko linksmai prie stipriojo gėrimo taurelės sėdintį darbuotojų kolektyvą. Darbo metu galimai neblaivius autoserviso darbuotojus pilietis nusprendė įamžinti ir paviešinti.

 Padangų pasikeisti į autoservisą užsukusį vilnietį papiktino darbuotojų surengtas vakarėlis.<br> Stopkadras
 Padangų pasikeisti į autoservisą užsukusį vilnietį papiktino darbuotojų surengtas vakarėlis.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Simonas

Oct 27, 2018, 11:27 AM, atnaujinta Oct 27, 2018, 7:47 PM

„Man visada užkliūna tokie dalykai. Ir tikiu, kad toks viešinimas yra stiprus ginklas kovojant su neteisybe“, – rašė vaikinas pasakojęs, kaip jis šią savaitę užsuko į „Balsana“ autoservisą pasikeisti automobilio padangų. 

„Palikau automobilį servise ir grįžus pamačiau linksmai vakarą leidžiančius darbuotojus. Kol laukiau išrašomos sąskaitos, atėjo vienas, išgėrė, išėjo, atėjo kitas, išgėrė, išėjo. Taip visiškai atvirai. Man tokie dalykai kliūna. 

Vakar buvau vienoje kavinėje ir išėjus virtuvės personalui parūkyti užuodžiau stiprų alkoholio kvapą. Nėjau aiškintis ir filmuoti, palikau tame stalčiuje „ai gal čia pasivaideno“ nors jaučiu, kad tikrai ten buvo geriama. 

Nebūkim abejingi ir leiskim jiems pasijusti nepatogiai. Kad po to nereikėtų gailėtis, kai kažkas, prispaustas po keltuvu, žuvo, ar dėl neatsakingai uždėtos padangos įvyko kokia automobilio nelaimė. Visose srityse. Statybose, sandėliuose, servisuose.

Būkime aktyvūs net prekybos tinkluose, kur matom apgaules su etiketėmis. Išimkim, suplėšykim, prie kasos įmušus ne tą kainą – nepirkim, paburbėkim. Abejingumas ir pasakymas „ajjj“ tokiose vietose nepageidaujamas. Ant stalo stovėjo pusė nugerto litrinio butelio. Vaizdo įrašas filmuotas 16.50 val.“, – rašė vaizdeliu autoservise pasipiktinęs vaikinas.

***

Prisistatyti nenorėjęs autoserviso „Balsana“ darbuotojas šios situacijos nebuvo linkęs sudramatinti. Pasak jo, kabinete šventė savo darbo pamainą jau baigę kolegos, kurie jau nebedirbo. Savo pamainos metu įmonės darbuotojai niekada nebūna išgėrę.

„Situacija buvo labai paprasta, atėjo mūsų klientas, kuris perka iš mūsų daug padangų, daug metų su juo bendradarbiaujame. Tądien buvo jo gimtadienis, jis tą progą su mumis norėjo atšvęsti ir atsidėkoti už bendradarbiavimą, todėl atsinešė apelsinų, butelį. Nieko mes blogo nedarėme, tiesiog sėdėjome ir kalbėjome. 

Tuo metu mūsų darbo valandos jau buvo pasibaigusios, mes dirbame skirtingomis pamainomis. Tie, kurių pamaina buvo, su mumis nesėdėjo, o dirbo savo darbą. Darbo metu pas mus nė vienas darbuotojas nevartojo alkoholio“, – komentavo autoserviso darbuotojas. 

***

Valstybinės darbo inspekcijos Teisės skyriaus vedėjo pavaduotojas Gediminas Noreika primena, jog neblaivus darbuotojas įmonėje dirbti negali. 

„Pirmiausiai tai yra darbdavio pareiga nušalinti tokį darbuotoją nuo darbo, darbdavys turėtų sudaryti sąlygas, kad darbuotojas nebūtų darbo vietoje ar įmonės teritorijoje. Jei darbuotojas pasirodė darbe neblaivus, darbdavys tą dieną (pamainą) jį nušalina nuo darbo, neleisdamas jam dirbti ir nemokėdamas darbo užmokesčio.

Vadovaujantis Administracinių nusižengimų kodeksu neblaivaus darbuotojo buvimas darbo vietoje, taip pat darbuotojo vengimas pasitikrinti dėl neblaivumo ar apsvaigimo užtraukia baudą darbuotojui nuo trisdešimt iki devyniasdešimt eurų. 

O darbdaviui už neblaivaus arba apsvaigusio nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų darbuotojo nenušalinimą nuo darbo užtraukia baudą nuo 140 iki 440 eurų“, – komentavo Valstybinės darbo inspekcijos Teisės skyriaus vedėjo pavaduotojas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?