Tėvas stebisi mokinių maitinimu Tauragėje – ne visada mokykloje valgo ir direktorius

Va kokius pietus už 1,8 euro gauna Tauragės Jovarų pagrindinės mokyklos mokiniai, kai Tauragėje yra kavinių, kur už 2 eurus su centais suaugęs karbonadą vos suvalgo su visais garnyrais. 

 Tauragiškį tėvą papiktino jo dukrai mokykloje tiekiamas maistas, kainuojantis 1,80 euro.<br> Skaitytojo nuotr.
 Tauragiškį tėvą papiktino jo dukrai mokykloje tiekiamas maistas, kainuojantis 1,80 euro.<br> Skaitytojo nuotr.
 Tauragiškį tėvą papiktino jo dukrai mokykloje tiekiamas maistas, kainuojantis 1,80 euro.<br> Skaitytojo nuotr.
 Tauragiškį tėvą papiktino jo dukrai mokykloje tiekiamas maistas, kainuojantis 1,80 euro.<br> Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vytautas

Dec 2, 2018, 1:49 PM

Ar taip norima parodyti, kad arba chemijos bombos vaikams, arba vištų lesalo norma su neaiškios sudėties kotleto pavidalo apskrudintos masės gabalu, nuo kurio vaikai šauniai viduriuoja? Vien iš spalvos matosi, kad čia miltų ir duonos džiūvėsių daugiau nei mėsos.

Kodėl giliu miegu knarkia Tauragės maisto ir veterinarijos tarnyba, nekreipdama dėmesio nei į tokių vištų lesalų normas, nei į jų sudėtį, nei į kaloringumą? 

Dukra net nufotografavo maistą, kuris patiekiamas vaikams mokykloje. Bandė ragauti, bet toks maistas nėra valgomas. Ir dar už 1,80 euro – be bulvių ar kito garnyro, be gėrimo. 

Jau ir seniau šioje mokykloje buvo bėdų su maistu. Socialiai remtiniems vaikams duodavo nevalgomą maistą, o ponų vaikams ir mokytojams, kurie susimokėdavo, būdavo patiekiamas kitas maistas. Dukra pabandė maisto už talonus, tai apsinuodijo. Nes mokykloje turtingiems būdavo karbonadai, o kitoks maistas – socialiai remtiniems vaikams.

Tauragės miesto valgykloje valgėme kompleksinius pietus, tai aš, 130 kilogramų sveriantis vyras, persivalgiau nuo tokio dydžio karbonado. Dar paėmiau šaltibarščių su bulvėmis ir už viską sumokėjau 3 eurus. Buvome šokiruoti. Keturių ar penkių rūšių garnyrai... Kodėl mokykloje negalima patiekti tokio maisto?

***

Tauragės Jovarų vidurinės mokyklos vadovas Algimantas Kaminskis komentavo, kad mokykla iš tiesų turi bėdų su maitinimu.

„Mėsa tikrai jokiuose džiūvėsiuose ar miltuose nevoliojama, viskas gaminama pagal šiuo metu nustatytą maitinimo tvarką. Tačiau Maitinimas mokykloje patinka ne visiems.

Prieš tai buvęs mokyklos maisto gamintojas nutraukė veiklą ir išsivežė visą įrangą. O mokykla neturi lėšų apstatyti virtuvės. Jau pusantrų metų neturime nuolatinio maisto tiekėjo. Galimi tiekėjai, dalyvaujantys konkurse, vis padaro klaidų, todėl privalome jį nutraukti ir vėl iš naujo skelbti paiešką.

Todėl mums maistas tiekiamas iš gretimos mokyklos, termosuose. Ne visada ir porcijų užtenka.

Aš ir pats ne kiekvieną dieną valgau mokykloje dėl to, kad kartais maisto neužtenka. Kai pasiteirauju, kodėl nelieka maisto, man pasako, kad dalį maisto tenka grąžinti atgal, nes mokiniai jo nesuvalgo. Aišku, norėtume, kad maistas mokiniams būtų gaminamas vietoje, jis būtų šiltesnis. Kad ir kokiame gerame termose maistą laikysi, vis tiek jis atvėsta. 

Tačiau maistas atitinka visus reikalavimus, kuriuos kelia Sveikatos ministerija. Tiesiog jis vaikams yra neįprastas. Garnyras mūsų patiekiamose porcijose visada būna iš dviejų ar trijų rūšių daržovių salotų. Už 1,80 euro vaikai gauna sriubos, antrą patiekalą (gali rinktis iš dviejų variantų), atsigerti. Jei nenori sriubos, gali rinktis vaisių, šiandien turėjome kriaušių. Tokią kainą diktuoja laikinoji sutartis su gamintoju. 

Todėl tikrai negaliu pasakyti, kad nuotraukoje yra mūsų mokyklos maistas. Gal tai montažas. Kai paklausiu vaikų apie maistą, visada pasako, kad patinka. Gal man tik taip pasiseka. Nors pačioje pradžioje, kai tik pradėjome tiekti pagal naują tvarką gaminamą maistą, tikrai buvo labai nemažai jo išmetama – vaikai net neparagaudavo“, – komentavo Tauragės Jovarų vidurinės mokyklos direktorius A. Kaminskis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.