Ignalinos gyventoja nustebo, kas vietos laikraštyje rašoma po rinkimų – net įamžino

Viena Ignalinos gyventoja, po savaitgalį vykusių savivaldos rinkimų savo gimtojo miesto laikraštyje „Mūsų Ignalina“ perskaičiusi redaktoriaus žodį, labai nustebo. Nusprendė laikraščio publikaciją įamžinti ir ja pasidalinti su visa tauta.

 Skaitytoja nustebo paskaičiusi tokius atsiliepimus apie rinkimus savo mieste.<br> Skaitytojo nuotr.
 Skaitytoja nustebo paskaičiusi tokius atsiliepimus apie rinkimus savo mieste.<br> Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-21 20:29

Štai kas buvo laikraštyje parašyta: „Užvakar pasibaigę savivaldybių rinkimai rajone sukūrė dar nebūtą situaciją. Nepykit ignaliniečiai, bet jūs nusipirkot katiną maiše. Ar tas katinas mokės gaudyti peles – nežinia, dar pažiūrėsim. Įdomu bus stebėti, kaip dirbs meras, neturintis vadovavimo patirties.

Tiesa, ko gero merui kelią valdžios koridoriuose rodys jo patyręs pilkasis kardinolas, bet... Reikės pačiam kažkaip tą šviesią ateitį ir pokyčius kurti, kad Ignalina taptų žadėtais Naujaisiais Vasiukais. Žadėti kisieliaus krantus ir medaus jūras, neturint atsakomybės, didelio proto nereikia. O nuo šiol reikės ir dirbti, ir atsakyti už tą darbą, ir vykdyti neįvykdomus pažadus rinkėjams.

Taryboje dabar situacija įdomi. Meras – raudonųjų, o tarybos dauguma – žaliųjų. Ar neišsibėgios persvarą raudoniesiems turintys užtikrinti kitaspalviai, kai tik negaus žadėtų kėdžių, kurių aritmetiškai net nėra tiek, kiek į jas pretendentų? Teks steigti naujus patarėjų etatus?

O ką darysim su šeimynine ranga? Vyras, žmona, mama, sūnus, uošvė. Visa tai sutelpa į gautas septynias socdemų vietas. Tai bus linksma, kai teks nuo kokio klausimo nusišalinti, o tokių klausimų bemaž kiekviename tarybos posėdyje būna. Beveik visai tos partijos govėdai teks išeiti iš salės ir sprendimus palikti priimti... „valstiečiams“. 

Tokių ir aibę panašių klausimų rajone sukūrė situacija po rinkimų. Kaip riedės naujos valdžios vežimas – pamatysim. Aišku viena: kaip sviestu patepta nebus. Redaktorius“. 

„Leidinio redaktorius tiesiai leidžia suprasti, kaip ignaliniečiai išsirinko blogą merą“, – „Bendraukime“ stebėjosi Ignalinos gyventoja. – Ar tai neprieštarauja žiniasklaidos nešališkumo principams? Dabar susidaro toks įspūdis, kad gyventojai išsirinko ne tai, ko norėjo pats redaktorius“. 

***

Laikraščio „Mūsų Ignalina“ redaktorius Jonas Baltakis komentavo, kad konkreti nuomonė nebuvo išreikšta, tiesiog nupasakota pati situacija.

„Nupasakojau savivaldybėje esančią situaciją. Kad vienoje partijoje net šešis ir septynių asmenų sieja šeimyniniai santykiai. 

Todėl redaktoriaus skiltyje išsakiau tokius pastebėjimus ir nemanau, kad buvo parašyta kas nors netinkamo.

Rinkiminę situaciją pavadinau „katinu maiše“, nes išsirinkome merą, apie kurį visiškai nieko nežinome. Jis vilnietis, tik jo žmona iš Ignalinos, su savivalda nieko bendro neturėjęs. Taip situaciją ir pavadinau – nusipirkom katiną maiše“, – komentavo laikraščio „Mūsų Ignalina“ redaktorius J. Baltakis. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?