Pribloškė mero komentaras feisbuke – negailėjo komplimentų užpakaliukui

„Ar įsivaizduojate tokius komentarus rašančius Visvaldą Matijošaitį arba Remigijų Šimašių?“ – klausė klaipėdietis, pasidalinęs feisbuke aptiktu uostamiesčio mero komentaru. Dėl nesiliaujančios smarvės mieste sunerimę Klaipėdos gyventojai pasipiktino mero elgesiu. Jų teigimu, užuot sprendęs smarvės problemą, politikas laiką leidžia nederamai komentuodamas merginas.

Klaipėdos meras V. Grubliauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klaipėdos meras V. Grubliauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Skaitytojos nuotr.
 Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 5, 2019, 9:37 AM, atnaujinta Sep 5, 2019, 9:56 AM

„Visą Klaipėdą kankina bėda, klaipėdiečius nuodija smarvė. Jau trečią kadenciją išrenkamas miesto meras, kuris tos problemos negali išspręsti. Už darbą jam labiau prie širdies yra proginių kalbų sakymas, atidarymo juostelių karpymai ir... Komplimentų rašymas klaipėdietėms po intriguojančiomis fotografijomis. Gal taip tikimasi nukreipti dėmesį nuo Klaipėdos problemų?

Manau, kad vienintelio uostamiesčio vadovas turėtų rasti žodžių ir pasiaiškinti savo miestiečiams, o ne viešai gėrėtis žinomos aktorės sėdyne...“ – rašė klaipėdietis.

Jis pridėjo nuotrauką, kurioje matyti patrauklus maudymosi kostiumėliu apsirengusios moters kūnas, o po juo – Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko komentaras.

„Žodžių čia nebereikia :). O ir rasti tinkamų šiam grožiui apibūdinti būtų neįtikėtinai sunku :). Tad žavesiu susižavėjusi iškalbinga tyla – įtikinamiausia kalba :)“, – komplimentų nupaveiksluotam užpakaliukui negailėjo meras V.Grubliauskas.

„Bendraukime“ kreipėsi į Klaipėdos mero patarėją Nataliją Sadovskają ir pasiteiravo apie smarvės uostamiestyje priežastis bei minėtąjį mero komentarą feisbuke. N.Sadovskaja išsamiai papasakojo apie ilgas miesto pastangas kovoti su smarvės šaltiniu, tačiau mero elgesio komentuoti nebuvo linkusi.

„Mero komentaras buvo parašytas iš asmeninės paskyros. Vytautas Grubliauskas yra asmeninė paskyra ir tuo viskas pasakyta. Jo darbinė paskyra yra @KlaipėdosMeras.

Kvapai pietinėje Klaipėdos miesto dalyje yra vienas didžiausių miesto skaudulių. Taršos šaltinis – už miesto teritorijos, o jos rezultatai tenka miestui. Esame įvelti į ilgas taršos identifikavimo procedūras. Pagrindinės įtariamos bendrovės įsikūrusios rajono žemėje ir jas kontroliuoti turi rajono savivaldybė.

Meras nuolat kviečia visų šių įmonių vadovus ir reikalauja įrodyti, kad jiems metami kaltinimai dėl smarvės ir taršos yra neteisingi. Kritikos gauna ir Klaipėdos rajono savivaldybė. Dėl taršos skundžiasi ir šiaurinės miesto dalies gyventojai, kuriems diskomfortą kelia uosto įmonių vykdoma krova ir į namus patenkančios dulkės.

Reaguojant į dažnus gyventojų nusiskundimus, dažnai kviečiame įmonių atstovus į pasitarimus, tačiau matome, kad problema niekur nejuda. Meras asmeniškai vyksta į įmonių teritorijas. Iš teritorijų buvo paimti trys oro taršos mėginiai. Tyrimais siekiama nustatyti, ar ore aptinkami cheminiai junginiai neviršija leistinų normų ir ar nekenkia klaipėdiečiams.

Viso tyrimo metu buvo numatyta atlikti per 100 analizių ( buvo paimti mėginiai, normas viršijančios taršos nenustatyta, tačiau bus nedelsiant vykdomas patikrinimas).

Sutartyje dėl oro kokybės tyrimų atlikimo ir taršos modeliavimo numatyta, kad, pasklidus nemaloniam kvapui, visuomenės atstovai gali iškviesti paslaugos vykdytoją, kuris per vieną valandą paims oro mėginį nurodytu adresu ir oro taršos sklidimo kelyje. Kiekvienoje iš penkių miesto dalių iki 2020-ųjų balandžio 11 d. planuojama ištirti po šešis oro taršos atvejus.

Siekiant sumažinti taršą mieste, Klaipėdos savivaldybės užsakymu rengiamas planas, kaip teigiama, padėsiantis pagerinti oro kokybę. Šis darbas patikėtas tarptautinei aplinkos apsaugos konsultacijų bendrovei. Aplinkosaugininkai šią vasarą uostamiesčiui skyrė ypatingą dėmesį“, – patikino mero patarėja.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.