Kaunietės mokytojos įrašą perskaitė tūkstančiai: „Deja, tai realybė“

Manote, pedagogai itin rimti? Ne kiekvienas galėtų sunkiomis aplinkybėmis šmaikščiai pažvelgti į situaciją. Būtent mokytoja publikavo tokį anekdotą, kuriam liūdnai pritarė ir tuo pačiu juokais leipo ne vienas tūkstantis žmonių.

 Mokytojams vis mažiau laiko pačiam mokymui?<br> 123rf nuotr.
 Mokytojams vis mažiau laiko pačiam mokymui?<br> 123rf nuotr.
 Kaunietės mokytojos įrašas susilaukė 2,8 tūkst. patiktukų ir net 220 komentarų.<br> Feisbuko nuotr.
 Kaunietės mokytojos įrašas susilaukė 2,8 tūkst. patiktukų ir net 220 komentarų.<br> Feisbuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 7, 2019, 3:47 PM

Feisbuke pradėjo plisti mokytojos iš Kauno Viktorijos Vaidelienės įrašas. Spalio 4-ąją mokytojų dienos proga moteris pasidalino profesiniu anekdotu.

Anekdotas mokytojų dienos proga. Kirpėja kerpa pedagogą ir klausia: „Kodėl gi mūsų šalyje švietimo reikalai vis prastesni ir prastesni?“

Pedagogas atsako: „Įsivaizduokite, kad jūs turite raštiškai fiksuoti ir pagrįsti kiekvieno kirpimo instrumento taikymą, sudarinėti ilgalaikį ir trumpalaikį kiekvienos galvos kirpimo planą, raštu pagrįsti galvos plovimą, šampūnų ir kitų plaukų priežiūros priemonių naudojimą.

Jūsų darbo atlygis tiesiogiai priklausys nuo to, kiek jūs esate parašiusi straipsnių apie kirpimo naudą (turint omeny ir leidinio, kuriame publikuojate straipsnį, reitingus), taip pat nuo to, kiek vedėte paskaitų apie galvos plovimą ir ar dalyvavote seminaruose bei konferencijose „Skutimas, kaip istorinis konceptas informacinių komunikacinių technologijų aspekte“.

Atlygis priklausys ir nuo pasirodymų, kuriuos jūs rengsite savo klientams... Keletą kartų per metus pas jus atvažiuos tikrintojai. Dėl sprendimo iš aukščiau jums bus uždrausta naudoti žirkles aštriais galais...“

„Atsiprašau!.. – pasakė apstulbusi kirpėja. – O kirpti man kada?!“

„Man atrodo, aš atsakiau į jūsų klausimą“, – baigė pedagogas.“

Šis įrašas sulaukė neįtikėtino populiarumo: surinko 2,8 tūkst. patiktukų ir daugiau kaip 200 komentarų. Portalui lrytas.lt jį taip pat persiuntė ne vienas skaitytojas.

„Tai dabarties mokytojo realybė“, – teigė viena po anekdotu komentavusi vartotoja.

„Čia tikrovė, o ne anekdotas“, – pritarė jai kitas. Anekdotu pasidalijusi mokytoja sutiko, kad iš tiesų ši situacija kelia ir juoką, ir liūdesį. Dauguma pritarė: „Deja, tai liūdna realybė.“

O ką apie dabartinę situaciją ir gyvenimą dirbant mokytoju manote jūs? Galbūt pats esate mokytojas, o gal matote, kaip sekasi juo dirbančiam artimam žmogui? Pasidalinkite savo istorija ar nuomone – laiškus siųskite adresu bendraukime@lrytas.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.