Parsinešė „Zara“ rankinę namo. Pamačius kainos lipduką – dvejopi jausmai

Atradau šią rankinę visai atsitiktinai. Tiesiog po darbo užsukau į „Zarą“ apsižiūrėti, ko gero yra, maniau, galbūt pamatysiu drabužius, apie kuriuos ilgai galvojau, o ir nuolaidų metas dabar. Rankinės pirkti visiškai nebuvau suplanavusi.

 Po kainos lipduku persišviečia ir originali, 29,95 euro kaina.<br> K. nuotr.
 Po kainos lipduku persišviečia ir originali, 29,95 euro kaina.<br> K. nuotr.
Tuoj pat pastebėjau išskirtinės išvaizdos rankinę.<br> K. nuotr.
Tuoj pat pastebėjau išskirtinės išvaizdos rankinę.<br> K. nuotr.
 Ji buvo du kartus nukainuota.<br> K. nuotr.
 Ji buvo du kartus nukainuota.<br> K. nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

K.

Jan 12, 2020, 9:11 PM

Tik prieš išeidama iš parduotuvės pamačiau stalą, ant kurio buvo sudėta nemažai rankinių. Viduryje gulėjo ši, išsiskirianti spalva ir modeliu, rankinė. Vos tik pamačius ją ir kainą, pačiupau rankinę ir nieko nelaukdama pajudėjau kasų link.

Tada grįžau namo ir štai ką pamačiau. Pirminė rankinės kaina buvo 29,95 euro. Ji buvo originali, dar po lietuvišku kainos lipduku. Ant jos užklijuota nauja kaina – jau lipduku – 39,95 euro. Vėliau kaina buvo pamažinta du kartus, bet sumos nebuvo vienodos. Pirmoji nuolaida – 17,95 euro, antroji – 12,99 euro. Taigi, užuojauta toms, kurios tą rankinę įsigijo už beveik 40 eurų...

Pirminę kainą pamačiau visai neatsitiktinai. Kai kažką nusiperku su nuolaida, būna smalsu patikrinti, kokia kaina buvo anksčiau ir kokis skirtumas tarp iš anksto nustatytos kainos ir naujosios, su nuolaida. Visada būna įdomu, kas slepiasi po lipdukais :). Kartais net atėjusi į parduotuvę patikrinu, kokia kaina buvo prieš tai, jei ant jos užklijuota kita kaina. Taip nutiko ir tą vakarą, kai parsinešiau naują rankinę namo.

Atplėšiau pirmajį nuolaidos lipduką – kaip ir normalu, didžiulė nuolaida, vadinasi, neblogai pirkinį įsigijau. O tada patraukė akį po lipdukais buvusi originali kaina... Buvo ir juokinga, ir šioks toks lengvas dušas, kai susivokiau, kad žmonės moka už prekę, kurią nustato parduotuvė, o kažkas kitas ją gali tokią pačią nusipirkti pigiau...

Esu be galo laiminga dėl pirkinio, bet namuose užplūdo dvejopi jausmai: džiaugsmas, kad įsigyjau tokios vertės kokybišką prekę už tokią mažą sumą ir nusivylimas tuo skirtumu dėl originaliosios kainos. Kartais, manau, mums į naudą šiek tiek luktelėti ir palaukti nuolaidų. Nes po kainos lipduku galbūt slypi maža paslaptis?

***

Zara“ tinklo komunikacijos vadovė Ana Bravo Cuiñas patikino, kad nors kaina skirtingose šalyse gali skirtis, kainų politika – vienoda.

„Kiekvienoje šalyje „Zara“ prekių kainos nustatomos nepriklausomai, tačiau pati rinkodara bendra visur. Patrauklios kainos, nuolaidų metas kiti pardaviminiai punktai nustatomi visoms šalims. Pirminė kaina skiriasi priklausomai nuo pargabenimo iš Ispanijos kainos bei kitų faktorių, tačiau mūsų komercinė pozicija yra vienoda“, – teigė A.B.Cuiñas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.