Šiukšlių rūšiavimo ypatybės: nufilmavo, ką daro su konteinerių turiniu

Vaizdo įrašą radau internete – kuo daugiau žmonių jį pamatys, tuo geriau. Kai Lietuvoje buvo įrengti rūšiavimo konteineriai, buvo ir tokia laida, kurioje žmonės su kameromis sekė šiukšliavežius ir stebėjo, kaip jie elgiasi su surūšiuotomis šiukšlėmis. Dabar vėl galime stebėti tokio tipo keistenybes.

 Įmonės vadovas paaiškino, kad šiukšlės tikriausiai buvo per daug sumaišytos, nešvarios.<br> Stop kadras.
 Įmonės vadovas paaiškino, kad šiukšlės tikriausiai buvo per daug sumaišytos, nešvarios.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Greta

Jan 17, 2020, 10:05 AM, atnaujinta Jan 30, 2020, 2:59 PM

Šiame vaizdo įraše matome, kaip šiukšlių išvežimo įmonės darbuotojai viską pila į vieną šiukšliavežę. Gal jie negerbia visiškai žmonių, kurie rušiuoja stiklą ir buitines atliekas?

Esu girdėjusi, kad yra mašinų su skirtingais skyriais ir galima mesti kelių rūšių šiukšles. Tačiau ši mašina – eilinė šiukšliavežė, kuri viską sumaišo į vieną masę.

Seniai esame sąmoningi. Drabužius nešame į tekstilės konteinerius arba atiduodame į parduotuvę, kurioje surenkama tekstilė. Stiklą metame į stiklą, popierių atskiriame nuo plastiko. 

Bet man kyla klausimas, ar tikrai išvežimo įmonės rūšiuoja, ar tikrai perdirba? Noriu prisidėti prie žemės išsaugojimo, bet ar verta rūšiuoti?

***

Komentarą apie vaizdo įrašą portalui lrytas.lt pateikė „Ekonovus“ Vilniaus regiono padalinio vadovas Kęstutis Balčiūnas.

„Suprantame gyventojų susirūpinimą dėl rūšiavimo. Galime patikinti, kad tokiu būdu saugoti gamtą ir aplinką tikrai verta. Kiekvieną kartą atvažiavę surinkti atliekų, mūsų darbuotojai įvertina, kiek priemaišų yra antrinių žaliavų rūšiavimo konteineriuose, ar šios atliekos neužterštos, pavyzdžiui, žemėmis ar riebalais.

Jei priemaišų yra daug, atliekos nebetinka perdirbimui ir yra tvarkomos kartu su mišriomis komunalinėmis atliekomis. Taip pat įvertinamos ir šalia rūšiavimo konteinerių paliktos atliekos. Šiuo atveju jos buvo purvinos, todėl irgi keliavo prie mišrių komunalinių atliekų.

Norime informuoti gyventojus, kad antrinių žaliavų konteinerių turinys dar sykį perrūšiuojamas specialiuose įmonės punktuose, o mišrias komunalines atliekas pristatome į Vilniaus Mechaninio biologinio apdorojimo (MBA) įrenginius. Tad jei kolegos ras perdirbimui dar tinkamų atliekų, jos tikrai keliaus šiam tikslui“, – patikino K.Balčiūnas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.