Į žvaigždės koncertą bilietus pirkę lietuviai perspėja: nei Enrique, nei pinigų

Norėčiau perspėti tautiečius apie renginių organizavimą Latvijoje, Rygoje... Mūsų šeima bei nemažai draugų, iš viso – apie 30 žmonių – planavome nuvažiuoti į gruodžio 8 dieną turėjusį vyktį Enrique Iglesias koncertą. Tuo tikslu užsisakėme nakvynes viešbučiuose, susiplanavome savo laiką ir pan.

 Į koncertą važiuoti planavo apie 30 žmonių.<br> Scanpix/Reuters nuotr.
 Į koncertą važiuoti planavo apie 30 žmonių.<br> Scanpix/Reuters nuotr.
 Žymaus atlikėjo koncertas neįvyko.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Žymaus atlikėjo koncertas neįvyko.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Modestas

2020-01-18 10:27

Tačiau lapkričio viduryje iš bilietų pardavėjų „Bilesu Serviss“ gavome pranešimą, kad koncertas atšaukiamas. Na, atšaukiamas tai atšaukiamas – ką padarysi, visko pasitaiko... Bet... Mes pinigų už bilietus iki šiol neatgavom. Ir, ko gero, neatgausim visiškai.

Mes, pasirodo, kalti, kad organizatoriai (kažkokia Bulgarijos agentūra) nusprendė nedaryti šio renginio. Kai pradėjome domėtis atkakliau, bilietų pardavėjai pasiūlė mums kreiptis į Bulgarijos įmonę su prašymu gražinti pinigus. Bet juk mes su jais neturim jokių reikalų – koncertą reklamavo ir pinigus už bilietus priėmė Latvijos kompanija! Ji ir turėtų mums gražinti pinigus, o ne organizatoriai.

Bilietų pardavėjai aiškina, kad tai mes turėjome prisiimti atsakomybę dėl to, kad organizatoriai galimai yra aferistai. Bilietų pardavėjai aiškina, kad jie kreipėsi į Latvijos policiją ir laukia policijos verdikto, bet mums parašius kelioms žinomoms advokatų kontoroms šios atrašė, jog tai – normali praktika ir mes pinigų už bilietus ko gero neatgausime... 

Taigi, perspėjimas visiems tautiečiams. Rimtai pagalvokite, kitą kartą pirkdami bilietus į renginius Latvijoje. Mat gali būti, kad ne tik nepamatysite norimo renginio, bet ir prarasite savo pinigus. Atrodė, „laukiniai“ laikai baigėsi, bet, matyt, ne Latvijoje...

***

„Bendraukime“ redakcija kreipėsi į bilietais prekiaujančią įmonę “BIĻEŠU SERVISS“. Įmonės atstovai teigė, kad bilietų pardavimo įmonė neatsako už bilietų keitimą ar kompensavimą. Tačiau dalies pinigų grąžinimas vis tik bus pradėtas.

„Dėl vykdytojo „ART BG“ ir menininkų agentūros „Creative Artists Agency, LLC“ sutarties sąlygų nesilaikymo, atlikėjo atstovai buvo priversti atšaukti planuojamus koncertus Zagrebo arenoje, Minsko arenoje ir Rygoje. 

Siekdami išsiaiškinti visas aplinkybes, kreipėmės į Valstybinę policiją, prašydama teisėtai įvertinti šią situaciją ir galimą „ART BG“ sukčiavimą. Kol nebus gautas atsakymas iš policijos dėl tolesnio proceso, už bilietus grąžinama nebus.

Pagal taisykles, „BIĻEŠU SERVISS“ parduoda bilietus organizatoriaus prašymu. Jei renginys atšaukiamas, atidėtas arba pakeičiama renginio vieta, bilietų pardavimo įmonė neatsako už bilietų keitimą ar kompensavimą.

Bilietų turėtojai turi teisę kreiptis dėl bilietų kompensavimo į „ART BG“ ir (arba) kreiptis į Valstybinę policiją atskirai, kaip aukos.

Jei klientai atsiunčia prašymą mūsų įmonei, jie gauna informaciją, kad šiuo metu paraiškos bus registruojamos tik tol, kol iš valstybės policijos nebus gautas atsakymas dėl tolesnio proceso, už įsigytus bilietus negrąžinama suma. 

Policija leido mums inicijuoti pinigų grąžinimą. Turime informuoti ir patvirtinti grąžinimo tvarką, nes „BIĻEŠU SERVISS“ sąskaitoje liko tik dalis už bilietus mokėtų pinigų. Kai viskas bus patvirtinta, pradėsime grąžinimo procesą. Vartotojai bus informuoti apie grąžinimo tvarką.

Informacija bus paskelbta tinklalapyje www.bilesuserviss.lv ir išsiųsta el. paštu, jei bilietai buvo įsigyti internetu“, – paaiškino įmonės valdybos narė Līga Rubine.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.