Nuo vaizdo gatvėje net išsigando: „Iki dabar akyse stovi“

Gal dabar nėra pats tinkamiausias metas burnoti, kai visi žmonės pavargę nuo karantino ir visų suvaržymų, bet vaizdai, pamatyti savaitgalį, man kelia didelį nerimą.

 Vilnietę papiktino žmonių gausa Naujamiesčio turguje.<br> Skaitytojo nuotr.
 Vilnietę papiktino žmonių gausa Naujamiesčio turguje.<br> Skaitytojo nuotr.
 Vilnietė stebisi susibūrimais vaikų žaidimų aikštelėje.<br> Skaitytojo nuotr.
 Vilnietė stebisi susibūrimais vaikų žaidimų aikštelėje.<br> Skaitytojo nuotr.
 Moteris mano, kad atsipalaidavę žmonės gali sulaukti ir trečiojo karantino.<br> Skaitytojo nuotr.
 Moteris mano, kad atsipalaidavę žmonės gali sulaukti ir trečiojo karantino.<br> Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Saulė

Mar 24, 2021, 8:23 AM

Jau esu skaičiusi pas jus, kad atidarius kirpyklas ir parduotuves visi puolė apsipirkinėti. Prie dėvėtų drabužių parduotuvių nusidriekė eilės. Žmonės nebegalvoja apie saugumą – jiems dabar rūpi, kaip gražiau pasipuošti, nors eiti nėra kur.

Nors, palaukite, eiti galima į lauką, pavyzdžiui, į lauko turgų. Net išsigandau, kai savaitgalį važiuodama pamačiau vaizdelį sostinės Naujamiesčio rajone. Naugarduko gatvės lauko turgus priminė Kaziuko mugę, Jonines ir Velykas viename! 

Kažkas dar skundžiasi bankrotu ir mirštančiu verslu. Viskas čia atrodo labai gerai klesti! Suprantu prekybininkus, suprantu ir laisvės pasiilgusius pirkėjus, kurie galbūt ateina čia ne tik apsipirkti bet ir tiesiog pasižmonėti. 

Iš tolo stebint, vaizdas kaip bitučių avilyje. Susidarė įspūdis, kad visas rajonas suvažiavo į šeštadienio turgų apsiprikti. 

Laimei, visi buvo su kaukėmis, tačiau tokia masė žmonių, susibūrusi vienoje vietoje, man atrodo kaip tiksinti bomba. Iš tolo matėsi, kad saugaus atstumo laikosi tikrai ne visi!

Nors gal aš čia bereikalo piktinuosi ir visi vilniečiai jau persirgę koronavirusu ir pasiskiepiję nuo jo?

Panaši „šventė“ buvo ir prie Neries esančio pasivaikščiojimo tako įrengtos vaikų žaidimų aikštelės. Kai nuvažiavome pavedžioti šuns, išsižiojome: „Nejau žmonėms neberūpi jų ir jų vaikų saugumas?“

Pikčiausia, kad mes su šeima tikrai sąžiningai laikomės karantino. Lenkiame iš tolo visus populiarius parkus, žaidimų aikšteles, nieko į svečius nesikviečiame ir patys pas nieką nevaikštome. Vaikai mokosi nuotoliniu būdu, mes dirbame iš namų. 

Galbūt visi vienu metu išėję pasivaikščioti vilniečiai taip pat sąžiningai laikosi karantino ir dirba bei mokosi iš namų. Tačiau, bėda, pramogauja visi vis tiek vienoje zonoje.

Mes jau ir patys pavargome nuo izoliacijos, žmonių baimę pradėjome jausti. Tačiau tokie vaizdai kelia nerimą. Ar tik įsidrąsinusiems žmonėms neteks užsidaryti dar ir trečiam karantinui?

Šiuo laišku norėjau žmones paprotinti apie vis dar tykantį viruso pavojų. Jei einame pasivaikščioti, tai tik į mišką ar atokias vietas. Jei apsipirkti, tai tik būtiniausių prekių.

Iki dabar akyse stovi tas juodas žmonių debesis. Naktim nebeužmiegu, nes panašu, kad situacija šalyje gali pasidaryti vėl nevaldoma. Ir sprendžiant pagal didėjantį sergančiųjų skaičių, trečias karantinas jau čia pat...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.