Vilniečių kantrybė trūko: atrodo, kad gyvenam ne Europoje, o trečiojo pasaulio šalyje

Gyvenu Vilniaus Naujamiesčio rajone. Galima sakyti, kad pačioje sostinės širdyje. Tačiau atrodo, kad gyvenčiau ne Europos, o trečiojo pasaulio šalyje, kažkur-niekur viduryje, kur nors netoli džiunglių, kur dėl skurdžių gyvenimo sąlygų žmonės priversti gerti dumbliną juodą vandenį...

 Vilniečiai baisisi vandens kokybe.<br> Skaitytojo nuotr.
 Vilniečiai baisisi vandens kokybe.<br> Skaitytojo nuotr.
 Vilniečiai baisisi vandens kokybe.<br> Skaitytojo nuotr.
 Vilniečiai baisisi vandens kokybe.<br> Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Sonata

2021-12-23 10:25

Vandentiekio avarijos čia – itin dažnos. Todėl neretai įvykus kokiai vandentiekio nelaimei rajone, iš aplinkinių parduotuvių ir prekybos centrų lentynų iššluojamos geriamojo vandens atsargos. Žmonėms čia dažniau nei bet kuriems kitiems vilniečiams dažniau genda skalbimo mašinos, indaplovės. Kas už jas sumokės? O sveikata?..

Tikrai neteko girdėti, kad kuriame sostinės ar kito šalies miesto rajone vandentiekio avarijos ištiktų bent porąkart per mėnesį.

Gruodžio pradžioje naujamiesčio gyventojai gėrė juodas paplavas. Lapkritį apskritai buvo dingęs vanduo. Galėčiau vardinti ir vardinti. Kiek metų čia gyvenu, tiek nesibaigiančios bėdos dėl vandens.

Dabar turbūt dėl eilinės vandentiekio avarijos vėl iš krano ir tualeto bakelio teka juodas vanduo, šįkart Geležinio vilko gatvėje.

Ar taip Vilniaus vandenys sveikina vilniečius su artėjančiomis Kalėdomis? Kada baigsis šios nesibaigiančios vandentiekio avarijos? Juk gyvename XXI amžiuje. Europos viduryje. Ne Afrikos džiunglėse. Ar su tuo kas nors bus daroma, ar pabaigos tam ir nematysime?

***

„Vilniaus vandenų“ Gamybos tarnybos direktorius Tadas Kazlauskas komentavo, kad šiuo metu Naujamiesčio rajone bendrovė „Vilniaus vandenys“ jokių papildomų darbų nevykdo.

Naujamiesčio rajone vandentiekio vamzdynai skaičiuoja kelias dešimtis metų, todėl visiškai pašalinti avarijų tikimybę yra neįmanoma. Visgi, bendrovė daro viską, jog vandentiekio avarijų kilimo priežastys būtų lokalizuotos iš anksto.

Deja, tačiau po avarijų vandentiekio tinkluose klientai gali susidurti su laikinu vandens kokybės suprastėjimu, trunkančiu iki poros dienų.

Jei klientams vandens kokybės suprastėjimas yra jaučiamas ilgiau, maloniai kviečiame kreiptis tiesiogiai į bendrovę, kuri prioritetiškai reaguos ir dės visas pastangas, jog vandens kokybės problemos būtų išspręstos“, – „Bendraukime“ komentavo „Vilniaus vandenų“ Gamybos tarnybos direktorius.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.