Vilnietę knygyne šokiravo žaidimo reklama: „Vaikų skyriuje Rusijos propagandą stumiate, gėda“

Prieš savaitgalį į sostinėje esantį „Pegaso“ knygyną užsukusi vilnietė nustebo išvydusi reklamuojamą žaidimą su rusų propagandinio filmuko herojais.

 Knygynas „Pegasas“ ir jame reklamuojamas žaidimas „Masha ir lokys“.<br>Autorės nuotr.
 Knygynas „Pegasas“ ir jame reklamuojamas žaidimas „Masha ir lokys“.<br>Autorės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2022, 9:30 PM

Jauna moteris parašė pasipiktinimą knygyno socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. „Čia jums normalu? Užsidėję visur Ukrainos vėliavas, o patys knygyne, vaikų skyriuje rusijos propagandą stumiate. GĖDA“, - rašė vilnietė Audronė.

„Bendraukime“ ji savo nuomonę išdėstė šiek tiek plačiau.

„Šiandien užsukus į Vilniuje CUP'e esantį „Pegaso“ knygyną teko smarkiai nustebti. Deklaruojantis paramą Ukrainai knygynas, vaikų skyriuje ramiai reklamuoja propagandinio rusiško filmuko „Masha i medved“ („Maša ir lokys“, - rus.) žaidimą.

Šis filmukas yra rusų hibridinio karo propagandinis įrankis, nukreiptas į vaikus. Apie tai yra ne kartą rašęs ir Marius Laurinavičius.

Knygyno kasininkė minėjo, kad reklama atsirado karo pradžioje ir jai tai neatrodo gerai, bet nieko padaryti negalinti. „Pegaso“ „Facebook“ puslapis mano postą su užklausimu iš karto ištrynė“, – stebėjosi vilnietė Audronė.

***

„Pegaso“ knygynų tinklo generalinė direktorė Rita Račkaitė komentavo, kad situacija išties nemaloni, tačiau pastebėta klaida greitai buvo ištaisyta.

„Taip pat gavome klientės atsiliepimą ir į jį jau atsakėme tiek klientei asmeniškai (jos posto netrynėme, o į jį atsakėme tiesiai klientei), tiek pasidalinome viešu komentaru po klientės postu jos „Facebook“ profilyje.

Situacija nemaloni ir mums, tačiau tik pastebėję šią klaidą nedelsiant ją sutvarkėme.

Mes nereklamuojame ir nepropaguojame rusiškų ideologinių žaidimų, filmukų ar personažų. Apgailestaujame, kad mūsų turimuose įrenginiuose vaikų skyriuje nesukontroliavome turinio, kuris pasiekiamas todėl, kad įrenginiai prijungti prie interneto ir tokiu būdu klientei buvo matoma to žaidimo reklama.

Taip pat atsiprašėme klientės dėl netinkamo darbuotojų elgesio, kad nebuvo laiku sureaguota pastebėjus netinkamą turinį. Dar kartą akcentuoju, kad klaidą ištaisėme nedelsiant ir ėmėmės priemonių, kad taip neatsitiktų ateityje“, – teigė „Pegaso“ knygynų tinklo generalinė direktorė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.