Vairuotojas nustebo išvydęs tokius automobilio numerius: „Ar taip galima?“

„Bendraukime“ skaitytojas Saulius redakcijai atsiuntė nuotrauką, kuri jam sukėlė begales klausimų ir dvejonių. Kelyje vyras užfiksavo automobilį su įtartinais, iki šiol dar nematytais numeriais.

 Skaitytojo nuotr.
 Skaitytojo nuotr.
 Skaitytojo nuotr.
 Skaitytojo nuotr.
 Skaitytojo nuotr.
 Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Saulius

Aug 27, 2022, 9:11 PM

„Ar taip važinėti galima? Atrodo, lyg ranka ant popierėlio skiautės būtų užrašytas numeris. Ar legalu su tokiais eisme dalyvauti? – svarstė Saulius.

– Galbūt žmogus pametė savo numerį ir tokį raštelį galimai užsiklijavo laikinai? O gal čia bando užmaskuoti savo tikrąjį transporto priemonės valstybinį numerį? Atrodo tikrai neįprastai, retai tokius numerius pamatysi.

Tikrai esu matęs įvairių automobilių numerių – ir vardų, ir įvairiausių frazių kombinacijų iš raidžių bei skaičių. Tačiau tokį mačiau pirmą kartą, todėl ir smalsu“.

***

Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Jorūnė Liutkienė komentavo, kad su tokiais numeriais Lietuvos eisme dalyvauti draudžiama.

Tačiau skaitytojo atsiųstose nuotraukose užfiksuoti valstybinio numerio ženklai gali būti išduoti vienoje iš užsienio šalių.

„Lietuvos Respublikos įstatymai nenumato galimybės dalyvauti eisme su ranka užrašytais valstybiniais numeriais, registruotais Lietuvoje, nes tokie numeriai Lietuvoje neišduodami.

Tačiau tokie numeriai gali būti ir legalūs, kai kurios šalys išduota tokius laikinus numerius transporto priemonėms, tačiau norint pasakyti tiksliai, reikia tikrinti konkretų atvejį.

Dėl jų galiojimo Lietuvos Respublikoje teisėtumo policijos pareigūnai aiškintųsi, vertintų visas aplinkybes ir tik tuomet priimtų sprendimą.“, – komentavo Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovė.

„Bendraukime“ primena, kad Lietuvoje išduodami ir eisme dalyvauti gali transporto priemonės su automobilių registracijos numeriais, kurie yra bendrojo naudojimo, vardiniai, išskirtiniai, taksi, diplomatiniai, laikinieji tranzitiniai ir prekybiniai.

„Regitra“ taip pat išduoda numerius istoriniams automobiliams, elektromobiliams, lenteles, skirtas ženklinti transporto priemones tais atvejais, kai vežami prie automobilio galinės dalies pritvirtintas vienas ar keli dviračiai uždengia valstybinio numerio ženklą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.