Moteris pasibaisėjo jaunimo elgesiu kaime: „Belieka melstis“

Purvinasis šeštadienis arba Dakaras Raseinių rajone. Atokų kaimą ištiko purvinasis šeštadienis. Per lietų, šlapdribą, pavasarinį polaidį „auksiniai“ bastūnai keturračiais lėkė ir darkė, malė, draskė, taškė, plėšė, pjovė, arė, kapojo vikšriniais protektoriais, žodžiu, naikino vietiniams gyvybiškai svarbų ir jų prižiūrimą kelią.

 Raseinių rajono gyventoją papiktino keturračiai.<br> Lrytas.lt koliažas
 Raseinių rajono gyventoją papiktino keturračiai.<br> Lrytas.lt koliažas
 Raseinių rajono gyventoją papiktino keturračiai.<br> Stopkadras
 Raseinių rajono gyventoją papiktino keturračiai.<br> Stopkadras
 Raseinių rajono gyventoją papiktino keturračiai.<br> Stopkadras
 Raseinių rajono gyventoją papiktino keturračiai.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (3)

Raseiniškė

Mar 25, 2023, 2:00 PM

Apie 3 valandas tęsėsi trankymosi sukant ratus ištižusiu keliu ir purvyno traiškymo projektas „Kelio egzekucija“! Taip turbūt vyko aktyviai skatinamas „jaunimo grįžimas į kaimą“. Taip, ačiū Dievui, kad tik 3 valandas truko „kaimo gerovė“, buvo „gerinama apverktina rajono kelių būklė“ (citatos iš besiveržusių į rinkimus lankstinukų).

Kas motorizuotos invazijos organizatorius, kas įsileidžia į savo teritoriją darkytojus, kas atsakingas už kaimo išniekinimą? Raseinių rajono valdininkai, Tytuvėnų regioninis parkas?

Abiem atvejais normaliam sugrįžėliui į kaimą belieka melstis, kad jo gyvenamoji vietovė nepatektų į lietuviškųjų adrenalino gaudytojų maršrutą, kad bekelės įrengimo meistrų navigacija neparodytų jo vienkiemio...

***

Raseinių rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos, kultūros ir turimo skyriaus vyriausioji specialistė Danguolė Vasiliauskienė atkreipė dėmesį, kad gyventojos pranešime nėra nurodyta tikslios vietos, kur vaizdo įraše matomi keturračiai važiavo (kaimo pavadinimas, koordinatės ar kt.). Tytuvėnų regioninis parkas apima Raseinių, Radviliškio ir Kelmės rajonus. Ar tai Raseinių rajone esantis kelias?

„Ateityje, pamačius pasikartojantį įvykį, prašome kreiptis telefonu 112 į Bendrąjį pagalbos centrą, užfiksuoti skundą. Tuomet atvykę policijos pareigūnai pasižymėtų galimų pažeidėjų duomenis. Po kreipimosi į pagalbos centrą kelio naudotojas ar kelio savininkas turėtų policijoje parašyti skundą dėl galimo kelio gadinimo, o policijos pareigūnai galėtų identifikuoti galimus pažeidėjus ir imtis tolimesnių veiksmų.

Jeigu kelias vietinės reikšmės ar priklausantis Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD), įstatymas nedraudžia keturračiu pravažiuoti minėtu keliu (pagal Kelių eismo taisykles keturračiais galima važiuoti tais pačiais keliais, kaip ir kitomis motorinėmis transporto priemonėmis).

Raseinių rajono savivaldybės administracija apie galėjusias vykti keturračių lenktynes Raseinių rajone informacijos neturi“, – situaciją komentavo savivaldybės atstovė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: komentarai apie Vilniuje besibaigiančias karines pratybas