Savaitgalio kelionė traukiniu į Klaipėdą įsimins ilgam: pagalbos keleiviai sulaukė tik 6 val. ryto

Šio savaitgalio kelionė iš Vilniaus į Klaipėdą vykusiems keleiviams įsimins ilgam. Ji truko net 10 valandų. Iš Šiaulių į Plungę traukiniu vykęs Rimas „Bendraukime“ pasakojo, kad vietoje valandos trukusios kelionės jiems kelyje sugedus traukiniui pagalbos teko laukti iki ryto.

Šio savaitgalio kelionė iš Vilniaus į Klaipėdą vykusiems keleiviams įsimins ilgam. Ji truko net 10 valandų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šio savaitgalio kelionė iš Vilniaus į Klaipėdą vykusiems keleiviams įsimins ilgam. Ji truko net 10 valandų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šio savaitgalio kelionė iš Vilniaus į Klaipėdą vykusiems keleiviams įsimins ilgam. Ji truko net 10 valandų.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Šio savaitgalio kelionė iš Vilniaus į Klaipėdą vykusiems keleiviams įsimins ilgam. Ji truko net 10 valandų.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rimas

Sep 25, 2023, 9:42 PM, atnaujinta Sep 25, 2023, 9:43 PM

„Nemačiau, kad būtumėte aprašę vieną didžiausių traukinio gedimų, kurį teko patirti. Rugsėjo 22 d. su drauge traukiniu Nr.19 važiavome į Plungę iš Šiaulių. Kelionė turėjo trukti apie valandą.

Traukinys turėjo atvažiuoti 20.47 val. Traukinys gerokai vėlavo – pasirodo, užgeso ir stovi Radviliškyje. Traukinys atvažiavo vėluodamas apie 30 minučių. Pagalvojom, nieko blogo nebus – traukinys sutvarkytas.

Deja, mes klydome. Labai klydome... Traukinys vėl sustojo prie Kūžių. Vyko traukinio tvarkymas. Po kurio laiko vėl judame... Traukinys vėl sustojo. Ir vėl, ir vėl... Sustojus netoli Telšių mašinistas džiaugsmingai informavo, kad gedimas sutvarkytas.

Po to traukinys vėl sustojo, kol galų gale iš paskutinių jėgų nuvažiavo į Lieplaukę. Buvo pranešta, kad Lieplaukėje mūsų lauks autobusas. Žmonės išlipo iš traukinio. Tada atėjo konduktorius ir pasakė, kad traukinio reiks laukti valandą....

Mane nustebino šitas „Lietuvos geležinkelių“ nepasiruošimas traukinio gedimo atveju. Kelionė keleiviams iš Vilniaus į Klaipėda užtruko virš 10 valandų! Mes Plungėje atsidūrėme beveik 6 ryto. Mus paėmė draugės tėtis“, – rašė Rimas.

Kelionė bus kompensuota

„Lietuvos geležinkelių“ atstovų pateiktame komentare teigiama, kad dėl incidento atliekamas vidinis tyrimas.

„Nuoširdžiai atsiprašome „LTG Link“ keleivių dėl kelionės metu patirtų nepatogumų. Ši situacija yra netoleruotina, todėl siekiant išsamiai įvertinti įvykio priežastis, aplinkybes bei specialistų priimtus sprendimus, keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ atlieka vidinį tyrimą. Situaciją vertina ir bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ ekspertai.

Pirminiais duomenimis, rugsėjo 22 d. keleivių vežimo bendrovės „LTG Link“ traukinyje, važiavusiame maršrutu Vilnius–Klaipėda, fiksuotas gedimas. Traukinio mašinistas bandė gedimą pašalinti ir tęsti kelionę.

Bandymams nepavykus į traukinio sustojimo vietą buvo iškviesta remonto brigada, kuri traukinį nutempė iki artimiausios stoties, kur būtų galima atlikti remonto darbus ir tęsti kelionę. Nepavykus pašalinti traukinio gedimo, keleivių vežimui buvo iškviestas autobusas. Į Lieplaukės stotį, kur stovėjo traukinys, autobusas atvyko 5 val. 25 min, juo važiavo 38 keleiviai.

Traukinio kelionei užsitęsus ilgiau nei planuota, „LTG Link“ keleiviams kelionės metu tiekė vandenį bei užkandžius.

Už patirtus nepatogumus keleiviams, kurių keliones ypač paveikė traukinio vėlavimas, bus kompensuojama įsigyto traukinio bilieto kaina, taip pat pasiūlyta nemokama kelionė pasirinktu maršrutu Lietuvos teritorijoje. Dar kartą atsiprašome keleivių už patirtus nepatogumus“, – teigiama „Lietuvos geležinkelių“ atstovų pateiktame komentare.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.