TV ekrane perskaičius pažinčių skelbimą moteriai kūnu perėjo šiurpas: „Neįtikėtina, tiesiog kraupu“

Kaunietė vieną sekmadienio vakarą per televiziją išvydo kraupų skelbimą – 44 metų vyriškis iš Lentvario ieško pasimatymų draugės, esą tinka ir trylikametės. Žiūrovė dėl šio incidento netgi kreipėsi į policiją.

 Išvydus vyro skelbimą per televiziją moteris išsigando.<br> Skaitytojos stopkadras
 Išvydus vyro skelbimą per televiziją moteris išsigando.<br> Skaitytojos stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2023, 9:24 PM

Skelbimas pribloškė

Kaip pasakojo portalui lrytas.lt, rugsėjo 3 d. kaunietė Lina su šeima žaidė stalo žaidimus ir klausėsi muzikos per televizijos kanalą „2TV“.

Per šį kanalą groja ne tik muzika – gyventojai SMS žinute gali užsisakyti skelbimą, jis vėliau rodomas per televiziją. Dažniausiai viešinami susipažinti norinčių piliečių skelbimai. Skelbimą parašęs trumpai prisistato, apibūdina, kokio žmogaus ieško pasimatymams, nurodo savo telefono numerį.

Tačiau Linos akys tądien užkliuvo už labai įtartino skelbimo – pagyvenęs vyriškis ieško ne moters, o kuo jaunesnės mergaitės.

„Esu 44 metų storas lentvarietis, turintis nedidelį kalbos defektą. Ieškau kuo jaunesnės pasimatymų, o gal ir gyvenimo draugės. Parašyk man! N-13!“ – buvo skelbiama per televiziją. Nurodytas ir skelbiančiojo telefono numeris.

Liną toks skelbimas privertė išsižioti.

„Buvau tiesiog šokiruota, kūnu perėjo šiurpas. Štai vidury dienos per lietuvišką televiziją pedofilas ieškosi aukos? Ir kaip tokie skelbimai atsiduria, negi nėra jokios atrankos ar filtro? Juk tai – mažų mažiausiai per plauką nuo nelaimės. O gal kokia nors mergaitė susiviliojo vyresniu partneriu ir parašė tam lentvariečiui? Neįtikėtina, tiesiog kraupu“, – sakė Lina.

Pranešė policijai

Todėl po trijų dienų kaunietė nuskubėjo į policijos komisariatą, pateikė pranešimą apie įtartiną skelbimą.

„Pareigūnė mane apklausė, bet neatrodė daug žadanti. Sakė, kad gal skelbimą parašęs asmuo joks pedofilas, galbūt jis tik netyčia suklydo parašęs skaičių, gal galvoje turėjo ne 13, o 43. O gal kas nors jam bandė iškrėsti pokštą ir paviešino jo telefono numerį tokiame skelbime“, – pasakojo Lina.

Kauno policijos Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė portalui patvirtino, kad rugsėjo 6 d. pranešimas buvo gautas. Deja, joks ikiteisminis tyrimas dėl skelbimo pradėtas nebus.

„Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo surinkta medžiaga pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 153 straipsnį (Jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimas).

Rugsėjo 18 d. priimtas sprendimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą, nes, atlikus visus procesinius veiksmus, nebuvo nustatyta nusikalstamos veikos požymių“, – komentavo R.Zarauskienė.

Perduota teisininkams

„2TV“ kanalo atstovai teigė besiaiškinantys, kaip toks skelbimas pasiekė eterį.

„Dėkojame už praneštą atvejį, skelbimas perduotas mūsų teisininkams ir jam skiriamas papildomas dėmesys. Aiškinamės, kaip šis skelbimas pasiekė eterį ir kaip mūsų partnerių, atsakingų už skelbimų publikavimą, buvo interpretuotas skelbime esantis trumpinys N13, nes televizijoje oficialiai naudojami tik N-7, N-14 ir S indeksai.

Visi skelbimai, patenkantys į eterį, yra peržiūrimi ir turi atitikti keliamus reikalavimus – negali būti necenzūriniai, atitikti paros laiką (kada gali būti transliuojami dėl galimo neigiamo poveikio nepilnamečiams), juose negali būti reklamuojamos asmeninės paskolos, žinutės skelbime nurodytas telefono numeris turi sutapti su siuntėjo telefono numeriu, neskelbiami skelbimai, jei asmuo prisistato esantis iš įkalinimo įstaigos, kai skelbime kurstoma nesantaika, įžeidinėjama, ieškoma nepilnamečių ar siuntėjas nurodo esantis nepilnametis“, – rašoma 2TV kanalo atstovų komentare.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.