Iš Helovino garsiame dvare šeima išėjo įtūžusi: „Ar šitaip šiais laikais vis dar galima elgtis?“

Artėjant Helovinui, tautiečiai gana aktyviai dairosi su šia šiurpiausia metų švente susijusių pramogų. „Bendraukime“ skaitytoja Aurelita apsilankė Taujėnų dvare, kuriame gana simbolišką datą – spalio – 13-ąją, penktadienį – buvo pradėti rengti Helovino pasirodymai.

Skaitytoja Aurelita apsilankė Taujėnų dvare vykusiame Helovyne ir liko labai nusivylusi.<br> Skaitytojos nuotr.
Skaitytoja Aurelita apsilankė Taujėnų dvare vykusiame Helovyne ir liko labai nusivylusi.<br> Skaitytojos nuotr.
Skaitytoja Aurelita apsilankė Taujėnų dvare vykusiame Helovyne ir liko labai nusivylusi.<br> Skaitytojos nuotr.
Skaitytoja Aurelita apsilankė Taujėnų dvare vykusiame Helovyne ir liko labai nusivylusi.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aurelita

Oct 16, 2023, 9:00 PM

Didžiulės eilės

Renginys, panašu, sutraukė gausų būrį smalsuolių, išsiilgusių šiurpnakčio šventės. Tačiau, pasak nusivylimo neslėpusios lankytojos, organizatoriai tokiems žmonių srautams pasiruošę nebuvo. Dėl susidariusių eilių lankytojams buvo sunku patekti į norimas erdves bei pamatyti visus rengiamus pasirodymus.

Iš apsilankymo skaitytoja Aurelita atsiuntė vos kelias užfiksuotas nuotraukas iš „Ugnies šou“. „Vėliau jau tiesiog eilėse stovėjome, nebebuvo ką fotografuoti“, – prisipažino ji.

„Penktadienį, spalio 13-ąją, apsilankėme garsiai išreklamuotame Taujėnų dvare vykusiame Helovino parke.

Apie įspūdžius ir nusivylimus norėčiau papasakoti čia, nes Taujėnų dvaro puslapyje visi komentarai ir visi, bandantys tiesą išsakyti garsiai, blokuojami. Kas, mano manymu, neprofesionalu ir neleistina. Daryti klaidas žmogiška, bet atvirai blokuoti pinigus sumokėjusių žmonių nuomonę – akiplėšiška.

Taigi, Helovino parkas. Vienas prasčiausių matytų renginių. Taip, pastangų įdėta. Gražus apšvietimas, dekoracijos, idėjos... Bet! Organizaciniai reikalai – žemiausiame lygyje.

Jokios informacijos, koks pasirodymas, kelintą valandą vyksta. Į kokią atrakciją pakliūsime, kai atstovėsime eilėje? Kokias atrakcijas rasime eidami tam tikra kryptimi? Nieko. Tiesiog vaikščiok takeliais ir žiūrėk, kur išlįsi.

Nesiskundėm. Atvykom 18.30 val., – laiko, rodės, turim sočiai. Deja... Mus pasitiko eilės. Eilės! Ties siaubo kambariu (veiksmo daugiausiai 30 sekundžių) laukėme pusvalandį.

Dar valandą stovėjome prie siaubo miško. Valandą! Vardan ko? Vardan kelių užuolaidų ir kelių gąsdintojų? Valandą! Maža to, artėjant 21 valandai, už mūsų dar driekėsi gerų 50 metrų eilė. Žmonėms buvo pranešta, kad nelauktų – užsidaro.

Paskambinus į Taujėnų dvarą jokios informacijos gauti nepavyko. Po tokių nuotykių bandyti ieškoti teisybės jau visai nesinorėjo. Tiesiog išėjome, nors iš esmės per dvi su puse valandos taip ir nespėjome apsilankyti visose vietose.

Reziumuojant – laikas ir pinigai išmesti į balą. Organizatoriai visiškai nesuvaldė srautų, nesugebėjo suteikti kokybiškos paslaugos.

Vienintelis vertas dėmesio pasirodymas – „Ugnies šou“. Bet ir tai tik tiems, kuriems pasisekė, nes jie atsidūrė tinkamu laiku tinkamoje vietoje. Mat informacijos apie pasirodymų laiką – jokios.

O dabar prie viso šito pridėkime faktą, kad bet kokia neigiama nuomonė puslapio „Taujėnų dvaras. Helowynas“ administratoriaus yra blokuojama. Niekas net nepasivargino parašyti kuklaus atsiprašymo. Tiesiog užblokavo visus, bandžiusius perspėti kitus potencialius lankytojus.

Ar šitaip šiais laikais vis dar galima elgtis?“ – rašė skaitytoja Aurelita.

Atsiprašyti neketina

Taujėnų dvaro atstovas Šarūnas Stackevičius teigė, kad atsiprašyti neketina, nes skaitytojos išsakyti nusiskundimai neatitinka tiesos.

„Šypseną keliantis komentaras. Mes siūlytume Jums atvažiuoti ir patiems įsitikinti.

Visų pirma, melas apie kryptis – jų pilna visur. Siaubo kambarį įveikti per 30 sekundžių būtų sprintas nežiūrint į dekoracijas. Ir tai būtų sudėtinga atlikti. Vidutiniškai žmonės užtrunka 4 minutes.

Eilėse prastovėti pusvalandį, valandą... Taip, žinoma, bet mūsų akimis, tai nėra per daug. Norint mažesnių eilių, reikia rinktis ne šeštadienį. Darbo dienomis tokių eilių neturėtų būti. Kadangi žmonės į eiles priimami iki mūsų skelbiamo darbo galo pabaigos, tai yra iki 21 val., dažniausiai eilė baigiasi apie 21.40 val.

Informacija – jos daug visur, soc. tinkluose, tinklapyje, vietoje, o svarbiausia yra visada veikiantis informacijos telefonas. Dėl „Ugnies šou“ – taip, laikas nebuvo rašomas. Vieta buvo parinkta ten, kur buvo didžiausia masė žmonių ir užtikrintas saugumas. Buvo du laikai – 19 ir 20 val., šiuo atveju buvo, kas naudojasi informacijos telefonu.

Nepagrįstas melagienas šaliname, kaip, pavyzdžiui: „Buvo lieva, neverta, nevažiuokite“. Mes nežinome nei kas tas žmogus, nei kas jam nepatiko. Troliai ar ne, turi būti informacija tvarkinga, masė mums diktuoja visai kitas nuotaikas, daugumai žmonių renginys palieka gerą įspūdį, dar kartą siūlau atvažiuoti ir įsitikinti. O mes pakomentuosime plačiau mūsų klaidas.

Atsiprašinėti neketiname, žmonės atsakingi už savo poelgius, laiko planavimą, tempo laikymąsi ir kultūros buvimą“, – komentavo Taujėnų dvaro atstovas Š. Stackevičius.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.