Širvintų rajone pasibaisėjo tokiomis puošmenomis: „Policija nemato nieko blogo, kad šlovinamas karas“

Į redakciją kreipėsi skaitytojas Mykolas, susirūpinęs dėl rusų karo simbolikos, šviečiančios viename Širvintų rajono kaimo kieme.

 Vyrą pribloškė, kad toleruojami karo šlovinami simboliai.<br> Skaitytojo/AFP Scanpic nuotr.
 Vyrą pribloškė, kad toleruojami karo šlovinami simboliai.<br> Skaitytojo/AFP Scanpic nuotr.
 Vyrą pribloškė, kad toleruojami karo šlovinami simboliai.<br> Skaitytojo nuotr.
 Vyrą pribloškė, kad toleruojami karo šlovinami simboliai.<br> Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-12-31 21:35

Žmogus netgi kreipėsi į policiją, Širvintų r. policijos komisariatas surašė protokolą už neleistinų simbolių naudojimą, tačiau liko nustebęs, kai Vilniaus pareigūnų sprendimu girlianda gyventojui buvo grąžinta.

Vyras svarsto, kodėl nėra draudžiama naudoti „Z“ simbolio, kuris naudojamas ir agresorės valstybės karių? Ar ateityje šis simbolis gali būti uždraustas, kaip kiti sovietiniai ar nacistiniai simboliai?

„Štai tokie žmonės gyvena Bartkuškio kaime, Širvintų rajone. Iškabinta iš šviečiančių girliandų draudžiama rusiška simbolika. Policijai pranešama, tačiau ji nemato nieko blogo, kad šlovinamas rusijos karas, vykdomas Ukrainoje“, – stebėjosi Mykolas.

***

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas paaiškino, kodėl nuspręsta girliandą gražinti savininkui.

„Širvintų r. policijos komisariatas buvo surašęs protokolą už neleistinų simbolių naudojimą ir nuėmęs tą girliandą. Vėliau sprendimui priimti medžiaga nagrinėjimui buvo perduota Vilniaus apskr. VPK Administracinių nusižengimų nagrinėjimo skyriui, kuris išnagrinėjęs šią medžiagą, konstatavo, kad administracinis nusižengimas nepadarytas ir nuspręsta girliandą gražinti savininkui.

Vykdant procesinius veiksmus, apklausas, traukiamas atsakomybėn asmuo pareigūnams aiškino, kad jokio tikslo tyčia naudoti draudžiamų simbolių jis neturėjo, panašus simbolis į karui propaguoti skirtą gavosi dedant girliandą atsitiktinai, simbolių neatkartojo t.t.

Taigi, nenustačius administracinio nusižengimo, buvo priimtas nutarimas nutraukti teiseną. Kokie simboliai papildomai gali būti įtraukiami į draudžiamų sąrašą sprendimus priima įstatymų leidėjai.

Jei asmens veiksmuose būtų įrodyta, kad asmuo siekė tyčia demonstruoti draudžiamą simboliką, atsakomybėn būtų traukiamas pagal LR ANK 524 str“, – komentavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.