Į gatvę išėjusią vilnietę apėmė siaubas – namus pasiekė tik eidama patvoriais ir šalia balkonų

Kaune prasidėjo Europos dailiojo čiuožimo čempionatas, o vilniečiai tokį patį čempionatą – tik skirtą mėgėjams – atidarė gatvėse. Atidarė ne savo noru. Nežinau, kaip kituose miestuose, bet Vilniaus gatvės trečiadienio vakarą priminė čiuožyklą.

Plikledis sukaustė vilniečių gyvenimą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Plikledis sukaustė vilniečių gyvenimą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilnietė

Jan 11, 2024, 12:33 PM, atnaujinta Jan 11, 2024, 12:50 PM

Kol iš darželio grįžome su vaiku namo, tai kritome kelis šimtus kartų. Jau mintyse sveikinausi su gipsu, maudė visą kūną. Laimei, namų slenkstį pasiekėme saugiai, be sunkesnių sužalojimų, tik su nuostoliais. Nes teko eiti ir patvoriais, ir šalia balkonų, net į kaimynų rožių krūmus susidraskyti striukę ir tt.

Suprantu, kad oro sąlygos yra nedėkingos ir žmonėms patiems reikia saugotis. Bet gyvenu Vilniaus centre, ne kažkur miesto paribyje. Plikledžiu aptrauktos net ir pagrindinės gatvės virto čiuožyklomis – žudikėmis. Net neabejoju, kad traumatologijos skyriai po šio vakaro bus perpildyti.

Galbūt buvo įmanoma bent jau pagrindinius šaligatvius paberti? Juo labiau, kad gatvės į čiuožyklas virto ne naktį, apie 17–18 val.

Dedamos visos pastangos

Vilniaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus Ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas „Bendraukime“ pabrėžė, kad trečiadienį šaligatviai, pėsčiųjų takai, laiptai ir kitos zonos buvo barstomos ne vieną kartą, tačiau dėl lijundros išbarstyta druska iškart buvo nuplaunama arba suledėdavo nepradėjusi veikti.

„Dėl to šiandien nuo pat ankstyvo ryto jau barstoma ne tik druska, bet ir smėlis. Penkios bendrovės, su kuriomis Vilniaus miesto savivaldybė yra pasirašiusi sutartis dėl teritorijų priežiūros, šaligatvių barstymui ir priežiūrai šįryt pasitelkė apie 600 darbuotojų.

Dedamos maksimalios pastangos, kad šaligatviais ir pėsčiųjų takais vaikščioti būtų kiek įmanoma saugiau.

Dėl sudėtingų oro sąlygų vilniečių prašome atsisakyti nebūtinų kelionių, o jei kur nors keliauti būtina – eiti atsargiai ir neskubėti“, – komentavo Vilniaus miesto savivaldybės atstovas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.