Medinuką kalno viršūnėje supa kvapą gniaužiantys vaizdai

Šis namas, primenantis lakoniškų formų koplyčią, atima žadą iš pirmo žvilgsnio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 9, 2014, 6:54 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:00 PM

2531 metro aukštyje ant kalno keteros Julijaus Alpėse Italijoje iškilęs namelis su devyniomis vietomis – užuovėja alpinistams, keliautojams ir kitiems kalnų mylėtojams, rašo archdaily.com/472636/camping-luca-vuerich-giovanni-pesamosca-architetto/"="">archdaily.com/472636/camping-luca-vuerich-giovanni-pesamosca-architetto/"" target="_blank">„Archdaily“.

Šią užuovėją pastatė Lucos Vuerich, pasaulyje garsaus kalnų gido, 34-erių žuvusio sniego lavinoje, šeima jo atminimui. Pastatą projektavo „Giovanni Pesamosca Architetto“.

16 kvadratinių metrų ploto pastate telpa devynios lovos. Pastatas stovi ant šešių betoninių kolonų. Jis suręstas iš medžio ir padengtas skarda. Pastatas ne tik primena koplyčia, tokia konstrukcija gali atlaikyti itin storą sniego sluoksnį, kuris gali susikaupti ant stogo. Pastatas iš visų pusių panirsta į sniegą, tačiau į jį galima patekti, nes durys yra pietų pusėje.

Iš anksto paruoštos staitnio konstrukcijos ant kalno buvo gabenamos sraigtasparniu, kur dvylika vyrų buvo pasiruošę jas surinkti. Šie darbai buvo padaryti per vieną dieną. Pernakvoję stovykloje darbininkai užbaigė darbus ir atliko apdailą.

Šią vietą pamėgo kalnų mylėtojai, atkankantys čia ne tik vasarą, bet ir žiemą. Tai saugi kalno vieta, apsupta gamtos ramybės.

O čia žiūrėkite geriausius pernai pasaulyje iškilusius pastatus Portugalijoje, Gruzijoje, Japonijoje, Ispanijoje.

Sekite mus „Facebook“ ir apie naujus „Būsto“ straipsnius sužinokite pirmi!

Parengė Saulius Jarmalis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.