Viktorijos laikų stiliaus kauniečio namai pribloškė britus

Vyras naujuose namuose norėjo klasikos, žmona - šiuolaikiškos aplinkos. Abu architektės Jurgitos Bocevičienės prašė suderinti šiuos stilius. Tačiau kūrėja užsispyrė: neįmanoma Viktorijos laikų klasikos – o būtent apie tokią savo namuose svajojo kaunietis, suderinti su šiuolaikine stilistika. Nusileido moteris. Tačiau dėl to šiandien nesigaili.

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Feb 15, 2014, 11:10 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:06 AM

Tai vienas įdomiausių ir brangiausių J.Bocevičienės projektų. Architektė nemažai laiko praleido studijuojant XIX amžiaus Viktorijos laikų angliškų namų bei interjerų specifiką. Beje, kelias knygas iš Jungtinės Karalystės jai atvežė ir ten statybų verslą turintis užsakovas. Matyt, ten ir pamėgęs šį stilių.

„Darbas prasidėjo nuo namo projektavimo. Vienas svarbiausių to laikmečio  akcentų - kuo didesnė būsto pagrindinė erdvė. Tad virtuvės, valgomojo ir svetainės zonos, antro aukšto holas buvo apjungti į bendrą erdvę. Čia būtinai turėjo atsirasti ir didingas šviestuvas“, - pasakojo Jurgita.

Ji išrinko tapetus, grindų dangą bei plytes, kuriuose atsispindi to laikmečio raštai. O baldininko amatą turintis užsakovas pats pagamino virtuvės bei darbo kambario baldus. Parketas bei medinės sienų panelės buvo pagaminti pagal jo brėžinius. Namui reikalingos apdailos medžiagos, laiptai, židiniai, šviestuvai, santechnika, tapetai, natūralus marmuras – viskas buvo užsakyta ir atgabenta iš Jungtinės Karalystės.

Viskas ten net kelis kartus  pigiau kainuoja.

Ar ji nebijojo, kad suklys ir 270 kvadratinių metrų name pripainios epochų stilius?  „Ne, - patikino kūrėja. - Detalėse esu preciziška, be to Dailės akademijoje labai domėjausi XIX amžiaus menu bei architektūra.“

Kad lietuvei puikiai pavyko atlikti darbą, įvertino ir užsakovo verslo partneriai britai. Išvydę kolegos namus, jie prisipažino, kad  nė už ką nepatikėtų, jog Kaune gali stovėti tokie prabangūs ir nepriekaištingai įrengti namai.

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė'13“, kurio informacinis partneris yra lrytas.lt. Devintus metus portalo interjeras.lt rengiamo interjerų konkurso tikslas išrinkti geriausius ir įdomiausius 2013 metų interjerus.

lrytas.lt skaitytojai gali balsuoti už labiausiai patikusį ir išrinkti Tautos interjerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.