Tėvo medinukas prestižinėje miesto vietoje virto stilingu būstu

Skirtingomis kaimynų tvoromis apjuostame 4,5 aro sklype stovėjo 1930-ųjų statybos medinukas. Šio namo savininko sūnus su šeima būtinai norėjo čia įsikurti – mat tai vienas brangiausių Maskvos rajonų, kuriame žemės kaina – kosminė. Architektų laukė nelengva užduotis dar ir todėl, kad namo rekonstrukcijai užsakovas skyrė tik 65 tūkst. eurų (225 tūkst. litų).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-21 15:29, atnaujinta 2018-02-16 01:37

Maskviečiai architektai Anastasia ir Sergejus Kolchinai bei Aleksanderis Krylofas buvo priversti ieškoti pigiausių sprendimų, rašo „Archdaily“.

Namas išliko stačiakampio formos, tiesa, stogas iš vienos pusės – nuožulnus. Balta spalva jam tiko labiausiai. O pagrindinėms durims buvo pasirinkta geltona – senojo namo – spalva. Šis namas išsiskiria iš visų kitų šalia stovinčių pastatų savo forma ir paprastumu. Tačiau jis ypač dera toje senų medžių aplinkoje.

Langus kūrėjai stengėsi įrėminti taip, kad pro juos atsivertų geriausi vaizdai. Taip pat buvo svarbu, kad langai atsirastų tose vietose, kur šio namo gyventojai judės, kad jie turėtų kuo daugiau natūralios šviesos.

Nedideliame name daugiausia dėmesio architektai skyrė dviejų ikimokyklinio amžiaus vaikų erdvėms. Tad jiems buvo įrengta bene didžiausia namo dalis – dviaukštis kambarys. Berniukams buvo suprojektuotos žaidimų bei poilsio vietos, taip pat erdvė drabužiams bei žaislams susidėti.

Šeimininkų miegamasis – 5 metrų aukščio, tad jame puikiai tilpo erdvi drabužinė.

Siena, skirianti virtuvę nuo svetainės, papuošta ornamentais, kuriuos vaikai patys nupiešė. Tokios puošmenos labai tiko šiam namui, mat jas piešiant galima suklysti – tai tik papuošia ornamentą.

Beje, laiptai projektuoti taip pat pirmiausia galvojant apie vaikus.

Norėdami būti tikri dėl laiptų ergonomiškumo ir saugumo, architektai iš pradžių sukonstravo vadinamąjį laiptų prototipą, ir tik tada, kai vaikai juos išbandė, buvo nutarta laiptus gaminti.

Laiptai išties originalūs – be aštrių kampų, jie „nukirpti“ ir nudažyti geltonai.

Suprantama, visi baldai taip pat buvo pagaminti  specialiai neįprastos formos bei dydžio namui.

Norėtumėte įsikurti tokiame name, pavyzdžiui, Vilniaus Žvėryne ar Kauno Žaliakalnyje?

Sekite mus „Facebook“ ir apie naujus „Būsto“ straipsnius sužinokite pirmi!

Parengė Inga Junčienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.