Kaimyno namas kaip korys: gali plėsti tiek, kiek reikia

Korio principu renčiamas namas praktiškas, ekonomiškas ir lengvai surenkamas. Prireikus tokį  galima praplėsti prie jo prilipdant tokį pat namuką, tai  mūsų netolimo kaimyno Jaanuso Orgusaaro iš Estijos idėja.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2014, 7:12 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:56 PM

Būsto sienos, kaip lubos ir grindys – rombo formos elementai. Iš jų sulipdyto vieno modulio plotas – 21,5 kvadratinio metro. Į pastogę pakylama laiptais, kurie prie įėjimo suformuoja 8 kvadratinių metrų terasą, rašo „Archdaily“  .

Esto sumanytas būstas neturi pamatų – jį laiko trys kojos. Įdomu tai, kad šitaip šaltis sulaikomas geriau nei būtų namą pastačius ant įprastų pamatų.

Ši statinio struktūra paprasta, ekonomiška, o tuo pačiu – tvirta.

J.Orgusaaras tokį būstą surentė savo šeimai. Mažame namelyje dizainerio šeima leidžia vasaras. Kadangi būstas įkurdintas prie pat miško, čia neretai pamatysi voverių ir pelėdų.

Namo viduje nėra stačių kampų, todėl atrodo, kad patalpa apskrita. Žvelgiant pro apvalius langus matyti atvira nesibaigiančių laukų erdvė. Tamsoje langai atspindi šviesą ir sukuria iliuziją it už jų būtų kiti kambariai.

Dizaineris namuką pastatė iš medžio. Viskas padengtas termoizoliacine medžiaga. Vidinės sienos glaistytos kalkakmeniu. Namo išorėje esantis medis impregnuotas geležies oksidu, kad įgautų pilkšvą spalvą.

Sekite mus „Facebook“ ir apie naujus „Būsto“ straipsnius sužinokite pirmi!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.