Gyventi galima ir karsto dydžio būste

Visa tai atrodo taip nerealiai, jog būtina išvysti savo akimis – kitaip nepatikėsite, jog žmonės taip gyvena. Manhatano tiltą Niujorke (JAV) benamiai pavertė tikru lūšnynų rojumi – čia jie įsirengė daugybę įmantriausių lūšnų iš faneros.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-17 18:55, atnaujinta 2018-02-14 13:19

Tilto karkasas tapo vieta, kur benamiai įsirengia sau gyvenamąsias vietas ir saugo savo jas nuo pašalinių menkomis dviračių spynomis ir metalinėmis skląstimis, rašo „New York Post“.

Pernai benamystė Niujorke pasiekė epidemijos mastą. Pranešama, kad prieglaudose, laikinuose būstuose, apleistuose pastatuose ir tiesiog Niujorko gatvėse šiuo metu gyvena per 64 tūkst. žmonių. Pernai Niujorke benamių skaičius išaugo daugiau kaip 13 procentų. Didelė dalis būstų netekusių žmonių įsigudrino apsigyventi Manhatano tilte.

Šių žmonių būstai įrengti apatinėje viršutinio tilto pusėje, po automobiliams važiuoti skirta dalimi, virš metro ir dviračių tako.

Vienas tilto gyventojas – kresnas tvarkingas apie 40 metų amžiaus kinas. Norėdamas pasiekti savo laikiną būstą jis turi lipti vieline tvora. Užsiropštęs atsirakina dviračio spyna apsaugotą mažą savo būstą, atitraukia duris primenantį medienos gabalą ir įlipa į vidų.

Šio vyro būstą policija aptiko atsitiktinai, kai viena moteris, pamačiusi jį lipant tvora, išsigando, kad žmogus ketina šokti nuo tilto ir iškvietė pagalbos tarnybas.

Už keleto metrų kitas niujorkietis savo naktis leidžia analogiškame grubiame būste. Jis miega ant išvyniojamo pakloto, o savo mantą slepia raudoname maiše.

Šio gyventojo dušą atstoja pieno ąsotis, o namų apdailą – žurnalų iškarpos.

„Žmonėms beviltiškai reikia vietų apsistoti. Sakyčiau, jeigu jis niekam netrukdo, netrukdo ir man. Palikime jį ramybėje“, – apie vieną tilto lūšnyno gyventoją sakė pro šalį dviračiu važiuojanti Marcha Johnson.

Lūšnos, kurių ilgis yra apie tris, o plotas – vos pusė metro, yra ankšti namai, tačiau už juos nereikia mokėti nuomos. O tai neabejotinas pranašumas Niujorke. Juk vos už poros kvartalų dviejų kambarių buto nuoma per mėnesį kainuoja apie 2,9 tūkst. JAV dolerių (apie 7 230 litų).

Daugiau skaitykite mūsų "Facebook" paskyroje.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.