„Geras dizainas 2014“ nugalėtojas - mažo restorano interjeras

38 kvadratiniai metrai. Mažoka restoranui? „Tikrai ne, tokį plotą lengviau suvaldyti, įgyvendinti jame savo idėjas. Didesnėse erdvėse kitos taisyklės ir reikalavimai“, – sakė interjero kūrėjas Ramūnas Manikas.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

May 21, 2014, 5:46 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:26 PM

Klaipėdiečio sukurtas restorano „Momo Grill“ interjeras tapo nacionalinio dizaino konkurso „Geras dizainas 2014“ nugalėtoju.

Nacionaliniu dizaino konkursu „Geras dizainas 2014“ siekiama atrasti ir įvertinti geriausius šalies dizaino objektus. Toks įvertinimas skirtas vieninteliam interjero dizaino projektui iš dvylikos.

Klaipėdos centre, Liepų gatvėje, neseniai duris atvėręs restoranas „Momo Grill“ užkliudo ne kiekvieno praeivio žvilgsnį. Tačiau jį lankytojai jau pamėgo ne tik dėl puikių patiekalų, bet ir dėl jaukios, demokratiškos aplinkos.

Restoranas nedidukas, čia vienu metu gali būti aptarnaujami tik 38 lankytojai. Ar tokia maža erdvė nevaržė kūrėjo vaizduotės?

„Man mažą plotą lengviau suvaldyti“, – sakė 36 metų R.Manikas.

„Galiu pradėti dirbti tada, kai išvydus bendrą vaizdą kyla mintis. Paskui ieškau detalių, derinu savo sumanymus bendradarbiaudamas su šeimininkais išgryninu idėją“, – aiškino R.Manikas.

Jo teigimu, daug kas priklauso nuo užsakovų, nuo to, ar pavyksta užmegzti su jais dialogą. Jei to nėra – dirbti sunkoka. Taip dažniau nutinka įrengiant privačius būstus, kai tenka susidurti su įnoringais jų savininkais.

Restoranas „Momo Grill“ įsikūrė sename pastate aukštomis lubomis. Prieš keletą metų čia veikė kasdieniška užkandinė, bet lankytojų nepriviliojo ir ją teko uždaryti.

Pasak R.Maniko, restorano savininkai iš kelių pateiktų variantų išsirinko tinkamiausią ir suteikė jam veiksmų laisvę.

„Momo Grill“ interjero idėja – šiuolaikiška, demokratiška ir neįpareigojanti aplinka.

Nedidelę restorano erdvę padidina atvira anga į virtuvę – gali stebėti čia dirbančius žmones. Sienų plytelės iš virtuvės zonos nusidriekia ir ant salės sienų. Industrinio stiliaus kabantys ir sieniniai šviestuvai, skandinaviško stiliaus kėdės ir lentynos, pilnos kambarinių gėlių ir įvairių aksesuarų, kuria kiek kitokį, negu įprasta restoranui, įvaizdį – minimalų, bet dekoratyvų.

Natūralumo jam suteikia interjere panaudoti klijuotos medienos gaminiai šiurkščiu, nusmėliuotu paviršiumi – tokie yra stalai, lentynos, spintelės.

R.Manikas yra ir restorano logotipo bei išorės reklamos autorius. Pastaruoju metu jį ypač paviliojo interjero ir meninė fotografija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.