Architektūra gali padėti spręsti paauglių problemas

Norvegijos Grano savivaldybės pakelėje atsirado neįprasti dydžiu ir forma paplūdimių persirengimo kabinas primenantys statiniai. Tačiau tai ne persirengti skirtos vietos, o statiniai vaikams ir paaugliams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 24, 2014, 9:00 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:03 PM

Pagrindinis projekto tikslas yra paskatinti vaikus ir jaunimą daugiau bendrauti. Ryškios jaukios būdelės tarsi kviečia kompiuterių kartos atstovus čia stabtelėti, tada pasikarstyti ir pabendrauti su draugais.

Nejudrus ir užsidaręs jaunimas kelia vis didesnį susirūpinimą Norvegijoje ir šis projektas yra viena iš daugelio priemonių, kuri padėtų pagerinti padėtį, rašo vienas įtakingiausių architektūros puslapių archdaily.com.

Anot architektų, idėja sukurti modulius, kuriuos vėliau bus galima panaudoti, gimė po keleto vaikams suorganizuotų kūrybinių dirbtuvių.

Susibūrimui skirtos ryškiaspalvės būdelės buvo pastatytos pakeliui į Grano mokyklą. Jos gali būti pastatytos ir atskirai, ir grupėmis.

Tai – bandomasis projektas, kurį inicijavo Grano savivaldybė ir Valstybės kelių departamentas. Tikimasi, kad tai įkvėps ir kitus miestus kurti panašius projektus, kad vaikai pakeliui į Norvegijos mokyklas turėtų daugiau vietų susitikti.

Projekto autoriai – TYIN Tegnestue ir Rintala Eggertsson architektai – pasakojo, kad sumanymą jiems padėjo įgyvendinti Grano savivaldybės vaikai, kuriems būdelės ir skirtos, bei Oslo architektūros ir dizaino mokyklos studentai.

Daugiau architektūros - mūsų "Facebook" paskyroje  Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.