Vieną didžiausių Europos vandens parkų padėjo įrengti lietuviai

Vos už poros šimtų kilometrų nuo Vilniaus pradėjo veikti penktasis pagal dydį vandens parkas Europoje. Baltarusijos sostinėje Minske lankytojų laukia daugiau kaip 32 tūkst. kvadratinių metrų ploto  didžiausia šalyje  „Lebyazhij“ vandens pramogų sala. Vandens parkas giriasi ne tik siūlomomis paslaugomis, bet ir ypatingomis inžinerinėmis sistemomis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 5, 2014, 7:05 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:36 AM

Vandens parkas siūlo vidaus ir lauko vandens pramogas, SPA paslaugas, jame veikia septynios kavinės, greitojo maisto restoranas, įrengtas didelis sporto klubas, o šalia parko įsikūrė viešbutis.

Vidaus ir lauko zonose įrengta 11 įvairaus sudėtingumo vandens nusileidimo takelių, keturi skirtingi baseinai, įvairūs vandens atrakcionai ir vandens miestelis vaikams su kino teatru ir kitomis pramogomis.

SPA teritorijoje lankytojams siūlomos įvairios sveikatingumo programos ir kelių rūšių pirtys, o trečiame pastato aukšte esanti treniruoklių salė – didžiausia šalyje – apie 630 kv. m ploto. Vienu metu parkas gali aptarnauti apie 2 tūkst. lankytojų. Iš viso per metus tikimasi sulaukti apie 2,5 mln. žmonių.

Įrengė ir lietuviai

Įrengiant šį vandens parką dirbo ir lietuviai. Daugiau kaip 20 inžinerinių sistemų parke įdiegė jungtinės 70-ies intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovės FIMA ir jos antrinės įmonės Baltarusijoje specialistų pajėgos.

Tarp 20-ies sistemų yra ir keli unikalūs sprendimai: ypač didelio masto vaizdo stebėjimo sistema, pirmą kartą Baltarusijoje įdiegta skendimo prevencijos sistema, automobilių stovėjimo sistema su numerių atpažinimo funkcija ir kt.

Išskirtinio masto vaizdo stebėjimo sistema

„Akva Minsk“ komplekse įdiegta išskirtinio masto vaizdo stebėjimo sistema. Ją sudaro beveik 500 lauko ir vidaus didelės raiškos prie interneto prijungtų vaizdo kamerų. Sistema užtikrins itin didelio informacijos srauto apdorojimą bei saugojimą, leis archyvuoti ir pasirinktą terminą saugoti vaizdo įrašus.

„Ši įranga pirmiausia užtikrins lankytojų saugumą. Sistema, susieta su lankytojų apyrankėmis, leidžia susieti vaizdą su įvykiu. Tai reiškia, kad prireikus apsaugos darbuotojai galės atsekti konkretaus asmens apsilankymo komplekse istoriją – kur jis buvo, ką veikė“, – pasakoja FIMA vadovas plėtrai Baltarusijoje Dmitrijus Šadčenevas.

Unikalus skendimo prevencijos mechanizmas

Vandens parke įdiegta unikali skendimo prevencijos sistema. Visuose baseinuose sumontuota apie pusšimtis specialių ultragarso jutiklių. Jie susieti su lankytojų apyrankėse įmontuotais jutikliais.

„Jei žmogus nustatyme gylyje išbūna per ilgai, apyrankėje esantis jutiklis automatiškai siunčia garsinį signalą gelbėtojams, o ultragarso jutikliai tuo pat metu nustato skęstančiojo vietą ir akimirksniu nurodo ją gelbėtojams, įsijungia vandens parko signalizacija“, – mechanizmą aiškina FIMA specialistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.