Architektas sukūrė namą ir nustebino net visko mačiusius kolegas

Čekų architekto Petro Hajeko kūrinį, stūksantis viename Prahos užmiesčių, jo kolegos vadina tiesiog unikaliu. 157 kv. metrų namas įkurdintas sklypo  centre, o visi jo kambariai atsigręžę į skirtingose kiemo pusėse augančius medžius.

Sukurti neįprastą namo projektą architektą P.Hajeką įkvėpė chameleonas.<br>B.Markel nuotr.
Sukurti neįprastą namo projektą architektą P.Hajeką įkvėpė chameleonas.<br>B.Markel nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2014, 5:56 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:36 PM

Pro svetainės langus matyti obelis, pro miegamojo – vyšnia, vonios kambario langai atsukti į persikų medį. Šeimininkų bičiuliai apsistoję svečių kambaryje regi sidabrinę eglę, o priešais vaikų kambario langus auga riešutmedis.  Skirtingi medžiai, skirtinga ir  nuotaika kiekviename kambaryje.

Tokia neįprasta pastato išvaizda primena pievoje, saulės atokaitoje besiilsintį driežą. O projekto autorius P.Hajekas neslepia, jog chameleonas  ir buvo šio namo dizaino įkvėpimas.

Chameleono akys (langai) nevaržomai stebi aplinką, o jo oda (namo fasadas) sudaryta iš pusiau blizgaus paviršiaus, kuris saulei šviečiant, kartkartėmis atspindi sodo ir dangaus spalvas.

Originali namo sienų geometrija sukuria dvi skirtingas erdves viename sklype: pastato ir sodo. Namo erdvės atgręžtos į sode augančius medžius, o vaizdiniai į sodą tarsi užpildo statinio tarpus.

Daugiau architektūros - mūsų "Facebook" paskyroje.

Parengta pagal archdaily.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.