Medinė pasilinksminimų vieta išgarsino kaimą

Architektas Wimas Goesas pakeitė vienos šeimos požiūrį į juos supančią aplinką, prie jų namo suprojektavęs medinę konstrukciją pasilinksminimams. Šią konstrukciją architektas pavadino prieglobsčiu.

Statinys iš papilkėjusių lentų puikiai įsilieja į kraštovaizdį.<br>„The Cool Hunter“ nuotr.
Statinys iš papilkėjusių lentų puikiai įsilieja į kraštovaizdį.<br>„The Cool Hunter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 23, 2014, 2:29 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:12 PM

„Klientai man prisipažino, kad po to, kai sukūriau šį projektą, jie po daugybės gyvenimo čia metų pažino kitokį kraštovaizdį. Svarbu pažymėti, kad pasikeitė ne kraštovaizdis, bet jų suvokimas apie tai, kas juos supa ir kur jie gyvena. Šeimai tereikėjo patikėti, kad architektūra gali keisti gyvenimo kokybę“, – sakė architektas.

Mielas kaimiško stiliaus namas, prie kurio buvo pristatytas medinis prieglobstis, stovi mažyčiame kaime Flandrijoje, Belgijos regione. Kaimelis yra maždaug už 10 kilometrų nuo trečio pagal dydį šalies miesto Gento.

Gento architektūros studijos „Wim Goes Architectuur“ architektams buvo patikėta suprojektuoti pasilinksminimų erdvę. Ji pastatyta virš vyno rūsio ir nusitęsia iki pat nedidelio tvenkinėlio namo kieme.

Natūrali papilkėjusi mediena, iš kurios suręsta pavėsinė, aplink augantys augalai, mėlynas dangus ir tvenkinys sukuria harmoningą pusiausvyrą.

Elegantiškas prieglobsčio fasadas pastatytas iš plonų medinių lentų. Net jei medis nuo saulės ar lietaus truputį lenksis, teigiama, kad tai nepakenks konstrukcijai, nes fasadui netenka vėjo našta – vėjas pučia tiesiai pro tarpus tarp lentų. Vienintelė našta, kuri tenka lentoms – išlaikyti stogą.

Kaip rašo interneto portalo „The Cool Hunter“ apžvalgininkė Tuija Seipell, šį prieglobstį sukūrusio architekto firminis stilius yra suderinti nepretenzingą paprastumą su funkcionalumu. Taip gimsta statiniai su japoniškos ir suomiškos architektūros atspalviais.

Belgas W.Goesas yra ne vieną apdovanojimą gavęs architektas. Jis gimė 1969 metais Gente. Jo „Wim Goes Architectuur“ įmonė, įkurta 1997 metais, kuria privačius, visuomeninius ir komercinius projektus, muziejus, biurus ir aplinkos dizainą.

Daugiau architektūros - mūsų "Facebook" puslapyje.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.