Ypatingiems svečiams - prie vandenyno dugno pririštas kambarys

Turkio mėlynumo vandenys, ryškiaspalviai koralų rifai ir tuntai įvairiausių žuvų tingiai plaukiančių šalimais. Tai tėra keletas kvapą gniaužiančių vaizdų, kuriuose galite išvysti panėrę į svaiginantį povandeninį nardymą. Tačiau, ką daryti jei norite šiek tiek nudžiūti, prieš vėl nerdami į vandenį, ar dar svarbiau, norite išvengti netikėto susidūrimo su plėšriąja žuvimi barakuda?

Povandeniniame kambaryje galima gėrėtis egzotiškomis Indijos vandenyno žuvimis.<br>architizer.com
Povandeniniame kambaryje galima gėrėtis egzotiškomis Indijos vandenyno žuvimis.<br>architizer.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2014, 11:35 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:39 AM

Visiems tiems, kurie nemėgstat mirkti vandenyje, bet nori stebėti įspūdingą povandeninį gyvenimą, gali rinktis plūduriuojantį „Manta“ viešbučio povandeninį kambarį Tanzanijoje, Pembos salos pakrantėje.

Šį povandeninį kambarį sukūrė švedų kompanija „Genberg Art“. Kambarys - yra pririštas prie dugno. Jis suprojektuotas iš kietmedžio, o pro storus, vandenyno slėgiui atsparius langus visi čia viešintys gali gėrėtis spalvingais koralų rifais ir egzotiškomis žuvimis.

Jūros lygyje yra įrengtas erdvus denis su poilsio zona ir vonios kambariu. Čia įrengtomis kopėčiomis galima užlipti ant statinio stogo, kuriame galima mėgautis saulės voniomis ar miegoti po žvaigždėtu dangumi, klausantis švelnaus jūros ošimo. Naktį, povandeniniame kambaryje įjungta šviesa prie kambario langų traukia droviuosius vandenyno gyventojus, pavyzdžiui,  kalmarai.

Nors „Manta“ viešbučio kambarys yra įkurdintas Indijos vandenyne, toks povandeninio kambario projektas buvo pradėtas kaip eksperimentas kitame pasaulio kampelyje, ežere netoli Stokholmo.

Praėjusiais metais įkurtas kambarys jau pamažu susilieja su vandenyno gyvoju pasauliu – prie dugne pririštų lynų pradėjo augti koralai.

Parengta pagal architizer.com

Daugiau architektūros mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business