Namą architektai pakabino tiesiog ant uolos

Bijantys aukščio vargu ar ryžtųsi į tokį namą įžengti. Bet greičiausiai tokią baimę jie galėtų  išgydytų - mat tai saugūs, ant uolos kabantys namai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2014, 12:15 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:19 PM

Uolos namu pavadintas penkių aukštų atostogų būstas išties pakabintas ant uolos  Australijoje pietvakariuose.

Į jį galima pratekti  per pastogę automobiliui, esančią viršutiniame aukšte, o į kiekvieną žemesnį aukštą  - nusileisti liftu.

Nors tai tėra namo koncepcija, jis  atrodo pakankamai solidžiai.  Mat  pagamintas iš surenkamų modulių, kurie yra sukrauti vienas ant kito ir pritvirtinti prie uolos su plieno smeigėmis, panašiai kaip polipai prisitvirtina prie laivų korpusų.

Anot interneto puslapio „Inhabitat“, panašūs namai galėtų labai patikti daugybei klientų, kurie  ieško galimybių apsigyventi ekstremaliuose Australijos pakrančių sklypuose.

Šis būstas kaip tik tai ko reikia gamtos mylėtojams - jis negadina kraštovaizdžio, priešingai - organiškai į jį įsilieja.

Unikali namo podėtis leidžia jo gyventojams pajusti neįtikėtiną susiliejimą su apačioje esančiu vandenynu ir išsprendžia problemą – kaip ant nelygios uolos pastatyti būstą.

Daugiau modernios architektūros - mūsų "Facebook"!

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.