Stokholme – įspūdingas pastatas, skirtas žmonėms pailsėti

Draugų ir visai nepažįstamų žmonių susitikimų vieta, kur jie susirinks po darbų pailsėti,  pabendrauti jaukioje terasoje ant stogo ar  pavakarieniauti restorane. Tokį viešos paskirties statinį nuspręsta statyti Stokholme, tam buvo paskelbtas architektūrinis konkursas, kurį laimėjo projektas, pavadintas „HagaTwist“, skelbia archdaily.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 15, 2015, 9:51 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 10:18 PM

Pastato fasadas savo forma primena DNR spiralę. Toks statinio dizainas pasirinktas neatsitiktinai – spiralės formos pastate lengviau sukurti atskiras erdves ir darbui, ir poilsiui, vietas – norintiems pabūti vieniems ar su draugais. O taip pat tokia statinio forma ragina atkreipti dėmesį į gamtos mokslų svarbą šiuolaikiniame pasaulyje. Lengvos konstrukcijos pastatas yra kelių aukštų, kuriuos jungia didžiuliai platūs laiptai, leidžiantys pasiekti bet kurią pastato vietą.

Statybų darbai bus pradėti kitų metų pradžioje, o 2016-ųjų rudenį planuojama švęsti įkurtuves. Tikimasi, jog naujoji vieta suburs ne tik miesto gyventojus, bet ir jo svečius.

„Tai naujas, neįprastas projektas ypatingoje vietoje, – tikino kompanijos „Belatchew Arkitekter“, kuri rūpinasi pastato statybomis, vadovė Rahel Belatchew Lerdell. – Ateityje tokių susibūrimo vietų mūsų mieste turėtų atsirasti dar ne viena.“

Parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.