Ateities statybos: Dubajuje iškils neįtikėtinų formų muziejus

„Kurk ateitį, matyk ateitį“ – toks naujojo muziejaus Dubajuje šūkis. Metalinis neįprastos struktūros pastatas planuojama iškils viename centrinių rajonų, netoli žymiųjų Emyrato bokštų, skelbia archdaily.com.

Dubajuje ketinama įkurti Ateities muziejų (angl. „Museum of the Future“), kuris turėtų stebinti naujomis idėjomis ir kur galėtų susiburti išradėjai ir verslininkai.<br>Dubaujaus miesto vizualizacija
Dubajuje ketinama įkurti Ateities muziejų (angl. „Museum of the Future“), kuris turėtų stebinti naujomis idėjomis ir kur galėtų susiburti išradėjai ir verslininkai.<br>Dubaujaus miesto vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2015, 11:16 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 8:12 AM

Naujame pastate ketinama įkurti Ateities muziejų (angl. „Museum of the Future“), kuris turėtų stebinti naujomis idėjomis ir kur galėtų susiburti išradėjai ir verslininkai.

„Pasaulis įžengia į naują didžiulių technologinių ir mokslo išradimų laikotarpį, – sakė Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) ministras pirmininkas Mohammedas Bin Rashidas Al Maktoumas. – Turime įsilieti į šį laiką, o Ateities muziejus yra pirmasis žingsnis to link.“

Hologramos, robotai ir 3D spaudiniai – tai tik dalis to, ką bus galima išvysti šiame muziejuje. Pranešama, kad 136 mln. JAV dolerių (maždaug 127 mln. eurų) vertės muziejuje bus galima apsilankyti laboratorijose ir susipažinti su ateities išradimais.

Be to, visiems norintiems bus siūlomi įvairūs kursai ir specializuoti seminarai.

Muziejaus fasadą ketinama puošti ištraukomis iš JAE ministro pirmininko poezijos, o didžiulė holograma užpildys ovalo formos pastato tuštumą. Dalis pastato bus kuriama pasitelkiant 3D formato vaizdą. Deja, daugiau detalių apie šio statinio struktūrą architektai neatskleidžia.

Tikimasi, jog Ateities muziejus pirmiesiems lankytojams duris pravers 2017 metais.

Daugiau architektūros – mūsų „Facebook“! 

Parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.