Seną trobelę stebuklinga pavertė veidrodžiai

Trobelė atrodo taip, tarsi būtų permatoma. Tokį efektą pavyko sukurti veidrodžiais, kuriais trobelę papuošė amerikietis menininkas Phillipas K.Smithas III.

Toks neįprastas vaizdas dykumoje prikausto visų dėmesį.<br>St.Kingo (archdaily.com) nuotr.
Toks neįprastas vaizdas dykumoje prikausto visų dėmesį.<br>St.Kingo (archdaily.com) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2015, 3:40 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:19 PM

Savo sukurtą instaliaciją Kalifornijos dykumoje menininkas pavadino „Skaidri trobelė“, rašo įtakingas architektūros portalas archdaily.com.

Prieš 70 metų pastatytos trobelės medinės vėjo nugarintos lentos kontrastuoja su horizontaliais veidrodiniais dryžiais, dėl kurių pastatas tarsi išnyksta plačiame dykumos kraštovaizdyje.

Namo sienos ir langai taip pat uždengti šviesą atspindinčiais veidrodžiais, o sutemus jie nušvinta įvairiomis spalvomis – tam įrengti specialūs šviesos diodai. Statinys tada žėri ryškiais keturkampiais, kurie tarytum plūduriuoja dykumoje.

„Durų ir langų angų spalvos keičiasi lėtai, todėl gali kilti klausimas, ar jos išvis kinta. Vieni jose gali įžiūrėti mėlyną, raudoną, geltoną spalvas ir toliau matyti vien tik jas. Bet pažiūrėjus kitu kampu ir paėjėjus kiek tolėliau gali pasirodyti, kad dabar langai yra oranžiniai, violetiniai ir žali“, – aiškina menininkas.

Naktimis pro trobelės sienų plyšius iš vidaus skverbiasi balta šviesa, išryškindama statinio kontūrus ir vidaus struktūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.