Tik iš perdirbtų medžiagų pastatytas namas žavi ir savo išore

Šis modernus namas, pastatytas iš 100 proc. perdirbtų medžiagų, stovi ypatingame 24 arų žemės sklype. Ypatingame, nes čia ramu, iš visų pusių ativeria bekraščiai vaizdai į laukus bei sodybas. „G House“ pavadintas namas – Čilės architekto Pablo Dikensteino  kūrinys, skelbia vienas įtakingiausių architektūros portalų archdaily.com.

Antrasis namo aukštas tarsi kybo ore.<br>N.Saieho (archdaily.com) nuotr.
Antrasis namo aukštas tarsi kybo ore.<br>N.Saieho (archdaily.com) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 30, 2015, 11:35 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 9:32 AM

Atsižvelgdami į Talagantės priemiesčio kraštovaizdį, būsto formą ir eksterjerą architektai siekė tai kuo labiau suderinti.

Viena įdomiausių 208 kv. metrų namo projekto idėjų – įrengti pirmąjį namo aukštą taip, kad jis būtų pakankamai privatus, tačiau iš visų pusių čia būtų galima gėrėtis gamta. Tam kūrėjai panaudojo masyviomis pertvaromis atskirtus didžiulius langus.

Pirmajame namo aukšte vienoje erdvėje įkurtos virtuvė, valgomasis ir svetainė.

Antrasis namo aukštas tarsi kybo ore – du dėžutės formos elementai yra nukreipti į skirtingas puses – šiaurės rytus ir šiaurės vakarus. Stiklinis namo fasadas yra nukreiptas į pietinę, saulėtą pusę.

Norėdami kuo labiau integruoti būstą į jį supančią natūralią aplinką ir surasti darną tarp pastato ir kraštovaizdžio, architektai dar sumontavo vertikalias sieneles su žaliomis vejomis, kurios – lyg tąsa aplink vešinčios augmenijos.

Parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.