Balio salos dvasia – Druskininkų viešbutyje

Atvykusieji į viešbutį jį randa vis kitokį. Tuo išrankiausius kurorto svečius pavyko pradžiuginti sveikatingumo ir poilsio centro „Aqua“ naujojo viešbučio „Flores“ su SPA centru kūrėjams, įkvėptiems Balio salos.

Bambukų pertvaros viešbučio svečiams padeda jaustis privačiai, o kartu – ir egzotiškai. Tolimiems kraštams būdingų interjero detalių apstu ir kambariuose, daug jų buvo gabenama iš užsienio.<br>Z.Šilinsko nuotr.
Bambukų pertvaros viešbučio svečiams padeda jaustis privačiai, o kartu – ir egzotiškai. Tolimiems kraštams būdingų interjero detalių apstu ir kambariuose, daug jų buvo gabenama iš užsienio.<br>Z.Šilinsko nuotr.
Naujas viešbutis „Flores“ stiklinėmis galerijomis yra sujungtas su kitais poilsio centro „Aqua“ pastatais.
Naujas viešbutis „Flores“ stiklinėmis galerijomis yra sujungtas su kitais poilsio centro „Aqua“ pastatais.
Viešbutyje įrengta iš marmuro išskaptuota vonia.
Viešbutyje įrengta iš marmuro išskaptuota vonia.
Daugiau nuotraukų (4)

Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas“)

2015-12-13 10:52, atnaujinta 2017-09-29 18:08

Iš Indonezijos atvežta laimę nešanti lava, tvirtas it akmuo šimtmečius po žeme išgulėjęs medis, marmuras, smiltainis, jūros bangų nuglūdinti akmenukai, tikmedis, mango medis, bambukai, bananų lapai ir vytelės.

Tik iš tokių egzotiškų medžiagų sukurtas keturių aukštų viešbučio „Flores“ su žiemos sodu ir vandens procedūrų centru interjeras.

42 kambariai visi skirtingi, todėl daug kartų į tą patį viešbutį sugrįžtantis svečias jausis lyg visai kitame.

Užsienio amatininkų rankomis sukurti kilimai, šviestuvai, krėslai, kėdės, staliukai, komodos, lovų apdailos detalės buvo vežama pusantrų metų.

Keturių aukštų 3000 kvadratinių metrų ploto viešbučio projektą rengusios architektūros projektavimo firmos „Grafo“ vadovas Raimondas Pilkauskas džiaugėsi, kad drauge su centru „Aqua“ bei statybų bendrove „Naresta“ pavyko sukurti Balio salos interpretaciją.

Tai – pirmasis mūsų šalyje rytietiško stiliaus viešbutis.

Jis – taip pat vienintelis, kuris galėtų būti priskirtas prie dizaino viešbučių kategorijos, todėl pretenduoja gauti 4 žvaigždutes.

Nakvynė – lotoso žiede

„Kodėl Balis taip vilioja jaunavedžius praleisti medaus mėnesio ir kitus turistus?

Išnagrinėjome tuos traukos taškus – baltojo ir juodojo smėlio paplūdimius, natūralius ryžių laukus, bambukų giraičių žalumą, džiunglių karalystę.

Visa tai ir perteikėme kurdami viešbučio „Flores“ idėją“, – teigė interjero dizainą kūrusi architektė Danguolė Pilkauskienė.

Vyrauja švelnūs, ramūs smėlio, tamsiai pilki, rudi atspalviai. Tačiau antrajame aukšte jie šviesesni, primenantys baltojo smėlio paplūdimius, trečiajame – tamsesni, kad sukurtų juodojo smėlio paplūdimių įspūdį.

Ketvirtajame aukšte išskirtiniai prabangiausi kambariai ir apartamentai – lotoso žiedo erdvė. Didžiausi apartamentai ir jo formos lova – apvalūs.

Visų kambarių numeriai papuošti indoneziečių rankų darbo lotoso žiedeliu.

Kiekviename jų priderinti atitinkamų spalvų kilimai iš bananų lapų, nendrių vytelių, slankiosios bambukų raštų durys, o vonios kambariuose – kriauklės su atogrąžų dušais, akmenukų atspalviai ant sienų, bambukų kopetėlės rankšluosčiams pasikabinti, ažūriniai šviestuvai.

Krioklys žiemos sode

Atogrąžų nuotaiką pavyko sukurti ir didžiuliame žiemos sode. Ant 36 kvadratinių metrų sienos žaliuoja augalai, o nuo jos krinta balto smiltainio vartų įrėminta krioklio srovė.

Sluoksniais, tarytum ryžių terasos, per du aukštus išdėstytą sodą puošia išraiškingos smiltainio skulptūros ir lavos bei tokios pat medžiagos sienos.

Per pusę perpjautais natūraliais akmenukais, surinktais Indonezijos salų pakrantėse, išklijuota kita žiemos sodo siena.

Žiūrintiems iš viršaus šio sodo forma primena šventyklą Javos saloje. Kaip ir kambariuose, čia daug pintų krėslų, tik gerokai didesnių.

Rytietiški motyvai lydi ir vandens procedūrų centre pirmajame aukšte – čia uždaras erdves kuria bambukų sienelės, nes Indonezijoje iš jų statomi nameliai.

Viena vonia išskaptuota iš ištisinio marmuro luito ir skirta mėgautis mineralinio vandens procedūromis. Jūros nuglūdintais akmenukais nuklotos sienos ir grindys. Net trijų metrų aukščio šviestuvas suvertas iš natūralių jūros kriauklių.

Pavadinimas „Flores“ viešbučiui parinktas todėl, kad taip vadinasi ir viena iš Indonezijos salų (Floreso sala) bei jūrų (Floreso jūra).

Natūralumas čia dera su šiuolaikine garso izoliacija, akustika, šildymo ir kondicionavimo sistema, santechnika, taip pat sparčiu internetu.

Sujungė stiklo galerijos

Kad šiame viešbutyje neliktų nuskriausti ir ryškesnių spalvų mėgėjai, šeši kambariai gydyklų pastate pagal architekto Žilvino Lazausko projektą įrengti neoklasikiniu stiliumi – geltonos, raudonos, mėlynos, vyšninės ir panašių spalvų. Jų vonios kambariai papuošti viduramžių dailininkų kūrinių reprodukcijomis.

Apdailos medžiagos ir baldai, šviestuvai, kitokios interjero detalės įsigytos Italijoje, Čekijoje ir kitose Europos šalyse.

Stiklinės galerijos sujungė visus sveikatingumo ir poilsio centro „Aqua“ pastatus, todėl svečiams nereikia išeiti į lauką, kad iš vandens parko patektų į abu viešbučius, gydyklas ir kitas patalpas.

Pro jas matyti išryškinti gražiausi ir vertingiausi ankstesnių pastatų elementai, prie kurių priderintos ir naujajam eksterjerui naudotos faktūrinės fasadinės plokštės su natūralaus aliuminio ir matinio cinko apdaila.

Į viešbučio statybą ir gydyklų atnaujinimą pelningai dirbanti bendrovė, kurios akcijas valdo Druskininkų savivaldybė, investavo 5,3 mln. eurų – savo ir skolintų pinigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.