Pilkus Seimo garažų pastatus gaivina krioklys

Neries krantinė Vilniuje nuo šios savaitės turi naują kaimyną – įspūdingą krioklį, kliokiantį per Seimo garažų pastatą.

Viliamasi, jog tapetas garažus dengs bent dvejus metus. Seimo kanceliarija jį įsipareigojo apšviesti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Viliamasi, jog tapetas garažus dengs bent dvejus metus. Seimo kanceliarija jį įsipareigojo apšviesti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Sostinė“

Sep 3, 2016, 11:51 AM, atnaujinta May 14, 2017, 4:01 AM

Didžiulis krioklys yra architekto Igno Lukausko kūrinys, kol kas iš dalies paslėpęs neišvaizdų sovietinį pastatą ir tapęs didžiausiu ir pagrindiniu festivalio „Vilnius Street Art“ darbu.

Ilgą laiką Seimo garažai A.Juozapavičiaus gatvėje buvo tarsi nematomi, tačiau upės krantinėje išpjovus medžius atsivėrė neišvaizdus statinio fasadas.

Šis objektas puikiai tiko ir šiųmetinei festivalio tematikai – inžineriniams sprendimams, transportui bei smulkioms architektūros formoms.

„Festivalio tema siejosi su mano šį pavasarį apginta disertacija. Joje buvo nagrinėjamas Vilniaus miesto transportas ir viešosios erdvės.

Disertacijoje naudotą fotomontažo techniką pavyko pritaikyti gaminant fototapetą.

Visi teiraujasi, kodėl pasirinkau krioklį. Idėją padiktavo pastato architektūra bei jo vieta mieste, upės kaimynystė“, – pasakojo I.Lukauskas.

Realistinis fototapetas užima 1700 kvadratinių metrų. Nors jo dydis įspūdingas, daugiausia laiko užėmė ne tapeto gamyba, o kūrybinis procesas, prasidėjęs nuo vasaros vidurio.

Nors tapetas buvo užkonservuotas papildomu klijų sluoksniu, popierius nuo aplinkos poveikio dyla, su juo pamažu keisis ir pats darbas, todėl miestiečiai galės stebėti natūralų krioklio gyvenimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.