Naujiena būsto rinkoje – 50 kv. metrų namai, kurie labiausiai primena inkilus

Vaikai turi savus namelius medžiuose, pagaliau ir suaugusiesiems pasiūlyta kažkas panašaus, tik dar šaunesnio. Švedų architektų įmonė “Manofactory” sumanė gyvenimą apversti aukštyn kojomis. Na, beveik aukštyn kojomis – vietoj to, kad statytume namus ant horizontalaus paviršiaus, švedai kotedžus prie uolų prilipino vertikaliai, rašo įtakingas architektūros portalas "Archdaily.com". 

  „Manofactory“
  „Manofactory“
  „Manofactory“
  „Manofactory“
  „Manofactory“
  „Manofactory“
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 31, 2017, 9:34 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 11:05 AM

Lyg paneigdami gravitacijos dėsnius “Nestinbox”, rodos, kabo viena siena prisišlieję prie uolos. Vertikaliai prie uolų kotedžus laiko specialios plieno konstrukcijos. 

 Tokie būstai primena inkilus. Gal ir nekeista, nes šių būstų kūrimas ir prasidėjo nuo paprasčiausio inkilo brėžinio: pailgos lengvos medinės struktūros nuožulniu stogu. Galiausiai architektai projektą ir pavadino “Nestinbox” (nesting box anglų kalba – inkilėlis). 

Tai – mediniai namukai, kuriuose – keli kambariai, įrengtas šildymas ir įstatyti langai. Bendras vieno trijų lygių namo plotas – apie 50 kvadratinių metrų. Iš vieno aukšto į kitą veda siauri sraigtiniai laiptai. Kiekviename kotedže – virtuve su valgomuoju, svetainė, tualetas ir dušas, miegamasis dviems, erdvė, kur prireikus galima įrengti kambarį vaikams. 

Namas-inkilas projektuotas galvojant apie nedideles šeimas su vaikais ir vienišius. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.