Kauniečiai ūžia: naujas alėjos grindinys patiko ne visiems

Atnaujinta Laisvės alėjos atkarpa pradžiugino ne visus. Neįgalieji teigė, kad kai kuriose vietose dėl nelygaus grindinio ir vandens nuotekų griovių jiems nepatogu ir net pavojinga vaikščioti. Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas problemą įžvelgė kitur.

V.Strazdas teigė, kad už nevienodo aukščio grindinio kraštų tarp nuotekų griovio kliūva ne tik neįgalieji.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Strazdas teigė, kad už nevienodo aukščio grindinio kraštų tarp nuotekų griovio kliūva ne tik neįgalieji.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė, LR korespondentė

Aug 5, 2017, 3:57 PM

Kaunietis Deividas Kanapeckas turi regėjimo negalią. Jis mato 75 procentais prasčiau, nei normalų regėjimą turintys žmonės.

„Išėjęs pasivaikščioti atnaujinta Laisvės alėjos atkarpa iš karto susidūriau su kliūtimis. Per visą jos ilgį įrengti vandens nuotekų grioviai. Greta jų yra plyšiai. Kirsdamas alėją už tokio plyšio krašto užkliuvau ir pargriuvau“, – sakė vyras.

D.Kanapeckas teigė, kad tuo metu buvo paliję, todėl jis drėbėsi tiesiai į balą.

Kitas kaunietis Vaidotas Strazdas taip pat abejojo Laisvės alėjos atnaujinimo projektu.

„Aš matau geriau nei D.Kanapeckas. Tačiau ir pats kliūvu už skirtingo aukščio alėjos grindinio kraštų. Be to, mano manymu, patys vandens nuotekų grioviai per siauri. Kai palyja, vanduo nespėja nubėgti, alėjoje susidaro balos“, – pastebėjimais dalijosi kaunietis.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sakė, kad rengiamas alėjos projektas buvo svarstomas, derinamas ir su neįgaliųjų organizacijų atstovais.

„Visus reikalavimus, kurie numatyti reglamentuose, esame išlaikę. Manau, kad kur kas daugiau problemų neįgaliesiems kyla dėl jiems nepritaikytų įėjimų į Laisvės alėjoje esančius pastatus“, – pripažino A.Pakalniškis.

Miesto tvarkymo skyriaus vadovas sakė, kad verslininkams siūloma sumažinti žemės mokestį, jei jie savo lėšomis įrengtų neįgaliesiems skirtas įeigas į pastatus. Tačiau tokia galimybe pasinaudojo tik keli verslininkai.

„Kai pastatai renovuojami, juose būtina įrengti tokias įeigas. Tačiau kol statiniai neatnaujinami, galime tikėtis tik verslininkų geranoriškumo“, – sakė A.Pakalniškis.

Taip pat jis pripažino, kad po stipresnės liūties šią vasarą vienoje alėjos vietoje arčiau A.Mickevičiaus gatvės tikrai plytėjo bala.

„Vandens nuotekų grioviai nėra per siauri. Juos prižiūrinti įmonė „Kauno švara“ pripažino, kad vienu metu nebuvo tinkamai išvaliusi specialių grioviuose esančių tinklelių. Bendrovė įsipareigojo griovius prižiūrėti geriau“, – sakė A.Pakalniškis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.