Arabai imasi dar vieno megaprojekto, prisidės ir R. Bransonas

Milijardierius britas ir  verslo grupių “Virgin Group” savininkas Richardas Bransonas investavo į projektą, per kurį Raudonosios jūros Saudo Arabijos pakrantėje atsiras nauja kurortinė zona. 

 Anot R.Bransono, 50-ies salų projektas regione tarp Ulmuj ir al Vadžho, nuo didžiausių miestų atitolusioje vietovėje, sukurs mažiausiai 35 tūkst. darbo vietų. O kol kas, jo teigimu, ši teritorija nepažymėta civilivazijos. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Anot R.Bransono, 50-ies salų projektas regione tarp Ulmuj ir al Vadžho, nuo didžiausių miestų atitolusioje vietovėje, sukurs mažiausiai 35 tūkst. darbo vietų. O kol kas, jo teigimu, ši teritorija nepažymėta civilivazijos. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-03 14:03

R.Bransonas taps pirmuoju užsieniečiu, investavusiu į šį projektą lagūnoje.

Apie įspūdingą vizitą Saudo Arabijoje milijardierius su didžiuliu susižavėjimu rašė savo tinklaraštyje. 

Anot R.Bransono, 50-ies salų projektas regione tarp Ulmuj ir al Vadžho, nuo didžiausių miestų atitolusioje vietovėje, sukurs mažiausiai 35 tūkst. darbo vietų. O kol kas, jo teigimu, ši teritorija nepažymėta civilivazijos. 

Didžiulio projekto įgyvendinimu rūpinasi Saudo Arabijos Valstybinis investicinis fondas. Kurortų statybos turėtų prasidėti 2019 metais. Pirmieji viešbučiai, gyvenamieji namai, transporto – žemės, oro ir vandens – mazgai bei kiti infrastruktūros objektai turistų lauks 2022 metais. 

Mintis 200 km ilgio zonoje įkurti kurortus kilo princui Mohammedui bin Salmanui. Taip didžiausia arabų ekonomika ruošiama erai, kai nebebus įmanoma turtų krautis iš naftos, rašo bloomberg.com. 

Viliamasi, kad 34 tūkst. kv. km sujungsiantis projektas į Saudo Arabijos paplūdimius pritrauks užsienio turistų, nes kol kas ši šalies industrija iš esmės stovi ant musulmonų  piligrimų, kurie vyksta į Meką ir Mediną. Be to, numatoma, kad ateityje būtent turizmas bus tvirčiausias ekonomikos ramstis. 

Žadama, kad čia atvyksiantiems poilsiautojams nereikės vizos, o taip pat šioje teritorije bus taikomos ne tokios varžančios taisyklės, kaip kitur arabų pasaulyje. 

Prieš kelias savaites milijardierius R.Bransonas pažadėjo prisidėti finansuojant žaliosios energetikos vystymą Karibų jūros baseino šalyse. R.Bransonas tiki, kad tai turėtų padėti regionui atsistoti ant kojų po to, kai šias žemes nusiaubė uraganai “Harvey” ir “Irma”. Patarasis vos nepražudė paties turtuolio. R.Bransonas per stebuklą liko gyvas betonininame vyno rūsyje, kai jo namą vienoje Karibų jūros salų nunešė uraganas.

R.Bransono turtas žurnalo “Forbes” vertinimu įkainotas 5,1 mlrd. JAV dolerių, o pasauliniame turtuolių sąraše jis užima 324 vietą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.