Rožinių akinių ir žydros svajonės biuro viduje – daug netikėtumų

Kauną, kaip Europos kultūros sostinę, po ketverių metų pristatysianti komanda turi naujas patalpas. Jos ne tik aprūpintos modernia technika. Biuro interjerą kūrę architektai nepabijojo panaudoti romantiškų spalvų ir originalių detalių.

Prieš atidarymą biuras jau traukė kauniečių dėmesį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Prieš atidarymą biuras jau traukė kauniečių dėmesį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Prieš atidarymą biuras jau traukė kauniečių dėmesį<br>M.Patašiaus nuotr.
Prieš atidarymą biuras jau traukė kauniečių dėmesį<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 21, 2018, 1:34 PM

Penktadienį duris atvėrė „Kauno – Europos kultūros sostinės 2022“ biuras. Jis įkurtas Laisvės alėjos pradžioje, buvusiose Kauno turizmo informacijos centro patalpose. Jos gerokai pasikeitė.

Kaunas 2022“ komandos, kuri dirbs biure, vadovė Virginija Vitkienė pasakojo, kad naujos erdvės konkursui buvo pateikti 7 projektai. Jį laimėjo architektų Lino Tuleikio, Karolio Platakio ir Kęstučio Vaikšnoro projektas „Kontaktas“.

Biuras nudažytas dviem spalvomis – rožine ir žydra. Tai tarsi rožinių akinių ir žydros svajonės metafora, optimistinio požiūrio į miestą, kultūrą, žmones simboliai.

Iš išorės biuras primena 3D akinius, kurių stiklai būna mėlyni ir raudoni. Šis simbolis reiškia, kad biure dirbsianti komanda turi platų požiūrį į savo darbą ir miestą.

„Norime, kad mūsų biuras būtų atviros kultūros būstinė. Architektai šią idėją perteikė keliais būdais. Tai ne tik parinktos spalvos, 3D akinių aliuzija, bet ir per visą biurą nusidriekęs ilgas specialiai pagamintas stalas. Jis primena skirtingus krantus ar žmones sujungiantį tiltą. Prie jo dirbs ne tik mūsų darbuotojai, bet ir bus priimami svečiai“, – sakė V.Vitkienė.

Dar viena įdomi detalė – biuro viduryje įkurta apvali erdvė, apsupta plastikine permatoma užuolaida. Tai savita pasitarimų zona, kai reikia kiek atsiskirti nuo biuro šurmulio ir aptarti reikalus.

Gausybėje sukabintų nuotraukų matyti, kokius darbus atlieka komanda.

Patalpos aprūpintos modernia garso ir vaizdo aparatūra, įrengtas didelis ekranas ir projektorius.

Viso biuro erdvėse sumontuoti ir originalūs šviestuvai. Net kai biuras nedirbs, naktimis iš pastato sklindančios šviesos turėtų atrodyti originaliai.

„Kauno – Europos kultūros sostinės 2022“ atstovė ryšiams su visuomene Agnė Pinigienė pasakojo, kad dar prieš atidarant biurą kauniečiai jau atkreipė dėmesį į originalų objektą.

„Daug kas smalsavo, kokia parduotuvė čia bus. Nuo šiol kiekvienas galės užsukti ir apžiūrėti mūsų patalpas“, – sakė A.Pinigienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.