Kad netektų žiūrėti į kaimynų sienas, architektai pasiūlė labai savitą išeitį

Vienos Kalifornijoje (JAV) gyvenančios moters namus amerikiečiai architektai „Craig Steely Architecture“ apsupo vingiuota tvora. Atrodytų, nieko čia keisto, tačiau ši tvora – labai neįprasta.

 Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>D.Bradley/archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>Archdaily.com iliustracija
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>Archdaily.com iliustracija
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>Archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>Archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>Archdaily.com nuotr.
Vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai.<br>Archdaily.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (21)

Lrytas.lt

Nov 13, 2018, 10:54 PM

270 kv. metrų ploto būstas pastatytas Silicio slėnyje – brandžiais medžiais ir dideliais namais pasižyminčioje vietovėje.

Kadangi regione vyrauja nuosaikūs orai, architektų klientė pageidavo tokių namų, kurie jai būtų patogūs daug laiko leidžiant ore. Kilo keblumų, nes sklypas, kuriame turėjo iškilti namas – ilgas ir siauras, o iš jo atsiveriančių vaizdų – mažiau nei būtų optimalu.

„Iš visų pusių matyti kaimynų namų sienos. Suprantama, tai būdinga gyvenant priemiestyje“, – komentavo architektai.

Vis dėlto išeitis atsirado: vietoj to, kad namų šeimininkė turėtų gražų vaizdą dairydamasi horizontaliai, architektai apžvalgos lauką sufokusavo vertikaliai – į medžius ir visuomet besikeičiantį dangų. Tokį sumanymą pavyko įgyvendinti sklypą ir jame stovintį vieno aukšto namą apsupus vingiuota medine tvora, kurios aukštis – 4,4 metro, rašo archdaily.com.

Už sienos kelias konstrukcijas plokščiais stogais jungia dengti praėjimai ir vidiniai kiemeliai.

Pusė namo skirta šeimininkės ir dar vienam miegamajam, kita pusė – viešesnės patalpos.

Pagrindinis įėjimas į namus – per didesnes nei įprastai stiklines duris.

Kambariai – atviri ir erdvūs. Iš jų stumdomos stiklinės durys veda į kiemą. Ryšį su gamta sustiprina tokios medžiagos kaip travertinas, kuriuo išklotos grindys, ar kedras, kuris parinktas sienoms.

Sklype yra garažas ir bei kambarys svečiams.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.